Afvallen na bevalling

Afvallen na een bevalling? Dat kan best een uitdaging zijn. Gedurende 9 maanden heeft je lichaam zich namelijk volop aangepast aan het ondersteunen van een nieuw leven.
Zo heeft je lichaam behoefte gehad aan meer en andere voeding. Na je bevalling kan het lastig zijn deze nieuwe routines weer af te leren. 9 maanden is namelijk niet niks!
Gelukkig is niks onmogelijk. Benieuwd hoe je verantwoord kan afvallen na een bevalling? Lees dan snel verder!


Hoeveel kom je aan tijdens een zwangerschap?

Gewicht aankomen tijdens een bevalling is hartstikke natuurlijk. Hoeveel je aankomt is echter voor iedereen anders. Dit heeft vooral te maken met je BMI. Heb je een hoge BMI? Dan kan het zelfs zo zijn dat je afvalt tijdens je zwangerschap. Bij het merendeel van de mensen zal dit echter niet het geval zijn en is aankomen de norm. Denk je de dans te zijn ontsprongen? Juich dan niet te vroeg. Bij de meeste mensen vliegen de kilo’s tegen het eind van de zwangerschap eraan.

Direct afvallen na bevalling

Direct afvallen na bevalling

Afvallen na je bevalling is bij lange na niet zo eenvoudig als bij andere omstandigheden. Al zal een groot gedeelte van de kilo’s wel zonder veel inspanning verloren gaan. Direct na de bevalling zijn de meeste vrouwen namelijk direct rond de 5 kilogram kwijt. Dit is niet alleen het gewicht van de baby zelf, maar ook de vloeistoffen die je tijdens de bevalling verliest. Het lichaam heeft echter meer vloeistoffen vastgehouden tijdens de bevalling. Dit vocht verlies je meestal vanzelf gedurende de maanden die volgen. Het is belangrijk dit proces zijn tijd te gunnen. Het is namelijk niet verstandig direct na de zwangerschap ambitieus te gaan diëten. Je lichaam heeft zojuist een topprestatie geleverd en heeft tijd nodig om te herstellen. Probeer dus niet actief af te vallen binnen 6 weken na je bevalling.

Ontdek Hypnotherapie voor Afvallen
De allerbeste therapeuten in Nederland

Gecertificeerd & zorgvuldig geselecteerd

Gratis kennismakings- gesprek

met al onze therapeuten

Plan zelf eenvoudig en snel een afspraak

op een moment dat het jou uitkomt

Kies niet voor een crashdieet.

Zijn de eerste 6 weken gepasseerd en wil je graag wat kilo’s verliezen? Kies dan niet voor een crashdieet. Hierbij wordt vaak beloofd dat 20 kilo afvallen direct na je bevalling geen uitzondering is. Wat echter niet benoemd wordt is dat je lichaam hierdoor vaak geen voedingsbron meer heeft om voldoende borstvoeding te produceren. Deze vorm van afvallen na een zwangerschap heeft dus risico’s. Daarnaast zorgen deze diëten voor tijdelijk resultaat. Kilo’s verliezen na een zwangerschap betekent namelijk niet dat deze er door negatieve eetgewoontes binnen no-time weer aanvliegen. Het is belangrijk onderliggende ongezonde eetgewoontes bij de bron aan te pakken. Dit is de meest duurzame vorm van gewichtsverlies. Veel vrouwen hebben gedurende hun zwangerschap namelijk nieuwe eetgewoontes aangeleerd. Gewoontes die wellicht belangrijk waren voor de voeding van jouw baby, maar na je bevalling weinig toegevoegde waarde hebben. Deze gewoontes kunnen ongezond zijn, maar daardoor niet makkelijker af te leren. Hypnose kan hierbij perspectief bieden.

Tips voor duurzaam afvallen na bevalling

Concluderend is de beste en meest duurzame wijze om af te vallen dus eetgewoontes bij de bron aan te pakken, in plaats van kortdurende diëten op te pakken.

Tips om goed van start te gaan?

 • Slaap voldoende
  Oké, niet altijd mogelijk met een pasgeboren baby. Toch is voldoende slapen erg belangrijk. Met meer rust val je namelijk sneller af!
 • Zorg voor gezonde snacks in huis
  Heb je trek en weinig tijd? Dan is snacken niet te voorkomen. Wel bepaal je zelf wat beschikbaar is. Zorg dus voor een voorraad gezonde snacks.
 • Lees etiketten bewust
  Gezond, vetarm, geen suiker en ga zo maar door. Steeds meer producten claimen gezond te zijn. De echte data is echter op de etiketten te vinden. Deze leren lezen helpt jou de juiste producten te kopen.
 • Drink voldoende
  Voldoende drinken is sowieso belangrijk als je borstvoeding geeft. Echter draagt het ook bij aan afvallen na een zwangerschap. Kies voor gezonde dranken als water en thee.

<h2>Hypnose voor afvallen na een zwangerschap</h2>

Hypnose voor afvallen na een zwangerschap

Hypnose, bijvoorbeeld in de vorm van een virtuele maagband, pakt eetgewoontes bij de bron aan. Het triggert het onderbewuste en conditioneert negatieve gewoontes naar het positieve. Je brein wordt geherprogrammeerd naar gezonde patronen. Na een aantal sessies hoef je niet meer ongezonde snackgewoontes te onderdrukken, maar merk je dat ze verdwenen zijn. Een effectief alternatief op fysieke ingrepen. 

Kom vrijblijvend in contact
whatsapp-chat button