Hypnotherapie en prikkelbare darm syndroom

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een gunstig effect heeft bij de behandeling van een prikkelbare darm syndroom (PDS). De hypnotherapie bij PDS is gericht op lichamelijk herstel van de klachten; pijnvermindering, herstel van de stoelgang en het vergroten van de stressbestendigheid en het zelfvertrouwen. Door het inzetten van positieve gedachtebeelden beïnvloed je niet alleen de mindset, maar ook de darmwerking. Zet hypnotherapie bij PDS. Het is een effectieve behandelmethode. Klachten verminderen aanzienlijk of kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Prikkelbare Darm Syndroom aanpakken hypnose!

  • Ervaar na 1 sessie het verschil
  • 3-4 sessies bij Prikkelbare Darm Syndroom
  • Sessie duurt 60- 90 minuten
  • Slechts 145 euro per sessie

Wat is PDS?

Wat is PDS?

Bijna een op de tien mensen heeft last van het Prikkelbare Darm Syndroom oftewel (PDS). Daarmee is het de meest voorkomende darmstoornis wereldwijd. Vermoedelijk ligt het aantal nog veel hoger omdat de diagnose PDS moeilijk is vast te stellen. Opvallend is dat vooral vrouwen (67%) last hebben van een prikkelbare darm. PDS is geen ziekte, maar eerder een chronische darmaandoening. Pak PDS aan met hypnotherapie. Bij PDS maakt de darm te veel of juist te weinig bewegingen. Wanneer er sprake is van te veel bewegingen noemen we dat ook wel spasmen of verkrampingen. De meerderheid van mensen met PDS heeft last van extra gevoelige zenuwen in de darmwand. 

Kom vrijblijvend in contact
Hoe werkt hypnotherapie bij PDS?

Hoe werkt hypnotherapie bij PDS?

De meest voorkomende klachten bij PDS zijn buikpijn, buikkrampen, problemen met de ontlasting, een opgezette buik en een opgeblazen gevoel of winderigheid door gasvorming. Het klachtenpatroon is wisselend. De een ervaart elke dag klachten, terwijl de ander juist weer in periodes van stress veel klachten ervaart. Zelfs bij één persoon kunnen de klachten van dag tot dag verschillen. Dat geldt ook voor de hevigheid van de klachten. Hypnotherapie pakt PDS aan in het onderbewustzijn door middel van positieve gedachtebeelden. Dit heeft invloed op de gemoedsrust, maar ook op de darmwerking. De meeste patiënten hebben dan ook baat bij hypnose bij PDS.

Maak vandaag nog een afspraak
Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Door signalen uit het zenuwstelsel ervaren we o.a. buikpijn en diarree

Door signalen uit het zenuwstelsel ervaren we o.a. buikpijn en diarree

Omdat er nooit een duidelijke lichamelijke oorzaak is gevonden, werd PDS een lange tijd gezien als een psychische aandoening. Inmiddels is het wel duidelijk dat psychische factoren, zoals stress en angst, PDS-klachten verergeren of uitlokken. Er zijn ook steeds meer aanwijzingen dat de samenwerking tussen de hersenen en de darmen is verstoord. De communicatie tussen hersenen en darmen verloopt via ons zenuwstelsel en dit kunnen we niet bewust zelf sturen of beïnvloeden. Door signalen uit het zenuwstelsel ervaren we bijvoorbeeld honger, misselijkheid, braken, aandrang voor ontlasting, maar ook buikpijn, diarree en verstopping. Hypnose bij PDS pakt de klachten aan bij de bron, namelijk het onderbewustzijn.

Afspraak inplannen
Hypnotherapie bij PDS

Hypnotherapie bij PDS

Negatieve en positieve gedachten en emoties beïnvloeden ook het lichaam. Zo hebben veel patiënten last van diarree vlak voor een spannende gebeurtenis. Bij medische hypnose leer je hoe het buikgebied kunt ontspannen door middel van praktische ademhalings- en ontspanningsoefeningen. De hypnotherapeut herprogrammeert je onderbewustzijn zodat je beter kan omgaan met stress, waardoor je dikke darm minder prikkels krijgt en jij minder last hebt van de klachten. Pak met hypnose PDS aan.
Maak gebruik van de expertise van Hypnose Zorg Nederland en zet hypnotherapie in bij PDS. Maak een afspraak met een van de therapeuten van Hypnose Zorg Nederland bij jou in de buurt. Onze hypnotherapeuten zijn goed opgeleid en hebben ervaring met hypnose bij PDS en vele andere aandoeningen. Vaak zijn 3 of 4 sessies al voldoende.

Kom vrijblijvend in contact

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! (ook online mogelijk)

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek. Samen in een gesprek van ongeveer 20 minuten bekijken we samen hoe wij jou optimaal kunnen helpen.

Online therapie: Tevens kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

whatsapp-chat button