Tinnitus aanpakken met hypnose


Rinkelt, piept, bromt en fluit het voortdurend of bij vlagen in je hoofd, vooral als het om je heen stil is? Een grote kans dat je last hebt van tinnitus, oorsuizen. Tinnitus kan je leven op de kop zetten. Lage bromtonen, sissende geluiden en pijnlijke fluittonen kunnen je slapeloze nachten en concentratieproblemen bezorgen. Een regulier medicijn tegen oorsuizen bestaat niet. Gelukkig kun je tinnitus aanpakken met hypnotherapie. Onze therapeuten zorgen dat je de tinnitus onder controle houdt en weer lekker kunt doorslapen.

Overwin tinnitus met hypnose!

  • Ervaar na 1 sessie het verschil
  • 2-3 sessies bij tinnitus
  • Sessie duurt 60- 90 minuten
  • Slechts 145 euro per sessie

Ervaring met ​ tinnitus en hypnose​?

Ervaring met ​ tinnitus en hypnose​?

Tinnitus kan ontstaan door bacteriën en infecties die de buis van Eustachius blokkeren. Echter, in veel gevallen is er geen sprake van een fysieke oorzaak, maar van een neurologische of psychosomatische aandoening. Ook gaat het steeds vaker om gehoorverlies dat is ontstaan door harde geluiden bij concerten of in de discotheek. Aangetoond is dat tinnitus door stress, vermoeidheid, alcohol, nicotine en cafeïne verergert. Net als bij kiespijn, helpt in dit geval afleiding waardoor je de hinderlijke geluiden niet meer hoort. Ook hypnose kan bij tinnitus verlichting geven.

Kom vrijblijvend in contact
Loop niet onnodig lang rond met klachten

Loop niet onnodig lang rond met klachten

Opvallend is dat tinnitus ook in verband wordt gebracht met het zelfbeeld. Zo komt tinnitus veel vaker voor bij mensen die altijd met anderen bezig zijn en daarbij zichzelf vergeten. In zo’n geval is het oorsuizen een autonomie-signaal dat aangeeft dat het nu tijd is om aan je zelf te denken. Zelfcontrole hebben en leren omgaan met controle zijn dan ook cruciaal voor mensen die met tinnitus moeten leren omgaan. Zet hypnotherapie in bij tinnitus en krijg de controle over jezelf zodat je je emoties kunt sturen. Loop niet onnodig lang rond met klachten want door de langdurige stress die je van tinnitus kunt krijgen, kun je ook in een depressie raken.

Maak vandaag nog een afspraak
Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Hypnotherapie bij tinnitus succesvol​l

Hypnotherapie bij tinnitus succesvol​l

Met hypnotherapie kun je tinnitusklachten aanpakken. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat hypnose een effectieve therapie is. Tijdens hypnose wordt je onderbewustzijn geherprogrammeerd, zodat je hersenen het suizen naar de achtergrond verdringen en je weer kunt genieten van (nacht)rust. Ook is het mogelijk om door middel van regressie, een reis door de tijd, mogelijke psychosociale oorzaken aan te pakken. Door middel van speciale oefeningen leer je je aandacht te verplaatsen en ervaar je wat stress met je lichaam doet. Pak je je stress aan, dan ben je in veel gevallen ook verlost van je klachten door oorsuizen. De beste resultaten bereik je dan met aanvullende ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Kom vrijblijvend in contact
Het ongewenste geluid wordt uit ons bewustzijn gehaald

Het ongewenste geluid wordt uit ons bewustzijn gehaald

Hypnotherapie bij tinnitus pakt de klachten aan bij de bron, het onderbewustzijn. Oorsuizen veroorzaakt extreme negatieve emoties. Door deze gevoelens om te zetten met behulp van positieve associaties, schakel je tinnitus in je onderbewustzijn uit. Wanneer je oorsuizen namelijk niet meer negatief benadert, breek je automatisch de gekoppelde associaties af. Het ongewenste geluid wordt uit ons bewustzijn gehaald waardoor je minder klachten ervaart, je je gelukkiger voelt, je meer ontspannen bent en je minder angst voelt.

Lees ervaringen
Meer weten over ​tinnitus, hypnose en hypnotherapi​e?

Meer weten over ​tinnitus, hypnose en hypnotherapi​e?

Wil jij de controle krijgen over tinnitus? Vaak zijn 2 à 3 behandelingen al voldoende. Maak een afspraak met een van de hypnotherapeuten van Hypnose Zorg Nederland. Ben tinnitus de baas en reken af met de belemmerende denkpatronen in je geest. Zo kan je met hypnose niet alleen tinnitus aanpakken, maar ook angsten, depressie en tal van andere klachten. Hypnose wordt in de gezondheidszorg dan ook steeds vaker ingezet, en kan zelfs worden toegepast om mensen te verdoven bij operaties.

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! (ook online mogelijk)

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek. Samen in een gesprek van ongeveer 20 minuten bekijken we samen hoe wij jou optimaal kunnen helpen.

Online therapie: Tevens kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

whatsapp-chat button