Angst te lijf met hypnose

"Iedereen heeft wel eens angst. Dat is heel normaal. Wanneer je voortdurend bang bent is er meer aan de hand". Leer hoe je succesvol met hypnotherapie angst aanpakt. Hoe met hypnose angst behandelen? Angst is een natuurlijke reactie op dreigend gevaar. Iedereen heeft weleens angst: als je een auto tegen hoge snelheid op je ziet afkomen, wanneer een grote blaffende hond naar je toe rent, wanneer je peuter plots op straat loopt. Angst voelen in dergelijke situaties is volkomen normaal. De schrik die je ervaart, zorgt ervoor dat je wegvlucht of jezelf (of iemand anders) verdedigt om aan het dreigende gevaar te ontsnappen. Wanneer je echter voortdurend angstig bent zonder dat er een duidelijk gevaar dreigt, is er meer aan de hand. Angsten en fobieën beheersen dan je leven. In dat geval is het toepassen van hypnose tegen angst een erg doeltreffend middel.

 

Angst en fobie

Wanneer er sprake is van een extreme en irrationele angst voor bijvoorbeeld een dier, een persoon, een object, een plaats of een situatie, spreekt men over een fobie. Bekende voorbeelden zijn spinnenfobie, hoogtevrees en sociale fobie. Mensen die aan een fobie lijden, zullen er alles aan doen om een bepaalde situatie te vermijden. Angst is algemener dan een fobie en heeft vaak een veel diepere oorzaak. Er zijn mensen die voortdurend angst hebben om hun naaste te verliezen, om ontslagen te worden op het werk of om financieel aan de grond te zitten.

Populaire therapieën:

Kom vrijblijvend in contact

Overwin je angsten met hypnose!

  • Ervaar na 1 sessie het verschil
  • 2-3 sessies nodig om je angst te overwinnen
  • Sessie duurt 60- 90 minuten
  • Slechts 145 euro per sessie

Gebeurtenissen uit het verleden liggen vaak aan de basis van onze angsten. Iemand met sociale angst heeft voortduren schrik dat anderen negatief over hem of haar denken. Dit kan ertoe leiden dat een persoon alle sociale contact vermijdt. Sociale angst is dan veranderd in sociale fobie.

Mensen die geplaagd worden door angsten of fobieën gaan vaak te rade bij een therapeut. Dikwijls past men zogenaamde cognitieve therapieën toe of wordt medicatie voorgeschreven. Het gebruik van hypnose bij een angststoornis blijkt echter een effectieve methode om van je angsten en fobieën af te komen. Zonder medicatie.

Maak een afspraak

Volledig bij bewustzijn

Gericht op je innerlijke belevingswereld

Verlichting bij angsten en fobieën

Hypnose tegen angst

Hypnose tegen angst

Helaas leeft bij veel mensen nog steeds een verkeerd beeld over hypnose. Dat is het gevolg van de talrijke hypnoseshows die je overal kunt bijwonen. Hypnose lijkt in dergelijke shows een beetje of tovenarij of op een goocheltruc. Onderzoek wijst echter uit dat hypnose helpt bij tal van lichamelijke en psychische klachten. Hypnose heeft niets zweverigs. Het is niets meer of minder dan een bewuste toestand van diepe, geconcentreerde ontspanning, een diepe trance. Onder hypnose richt je je aandacht en je gedachten op je innerlijke belevingswereld.Je bent volledig bij bewustzijn en je doet niets tegen je wil. Iedereen komt spontaan en ongewild wel eens in een soort hypnose terecht, bijvoorbeeld wanneer je aan het dagdromen bent of een spannende en aangrijpende film bekijkt. Als je je zodanig laat meeslepen door de gebeurtenissen in de film dat je alles en iedereen in je omgeving vergeet, ben je op dat ogenblik ook in een soort 'trance' of lichte vorm van hypnose.

Lees ervaringen

Hoe kan hypnose angst verminderen?


Onze menselijke geest bepaalt hoe we ons gedragen. Het blijkt dat 95% van ons gedrag bestaat uit ‘automatische’ of ‘voorgeprogrammeerde’ handelingen, die ons worden ingegeven door ons onderbewustzijn. We volgen als het ware voor het grootste deel wat er geprogrammeerd staat in ons onderbewustzijn. Helaas zijn niet al onze gedragingen even positief. Overmatige en irrationele angsten zijn eveneens het gevolg van (verkeerde) denkpatronen die zich in ons onderbewuste genesteld hebben. Vaak zijn het traumatische gebeurtenissen of negatieve ervaringen van vele jaren geleden die aan de basis liggen van angsten en fobieën. De sleutel om deze verkeerde denkpatronen te doorbreken, bevindt zich in onze geest. Gelukkig is het eenvoudig om zomaar tot ons onderbewustzijn door te dringen. Onder hypnose gaat dit makkelijk.

Tijdens een hypnosesessie is het onderbewustzijn heel ontvankelijk voor externe invloeden. De hypnotherapeut brengt de cliënt eerst in een ontspannen, kalme en aangename toestand. Wanneer de patiënt in een lichte trance is gebracht, verdiept de hypnotherapeut de hypnose. De therapeut telt bijvoorbeeld van 20 naar 1 en vertelt de cliënt dat hij bij elke tel dieper in een prettige, rustgevende situatie komt. Daarna begint de therapiefase. Door beïnvloeding en het geven van suggesties brengt de therapeut een verandering in het onderbewuste van de cliënt aan. Vastgeroeste negatieve denkwijzen worden opnieuw ‘geprogrammeerd’ en omgevormd tot productieve gedachten. De ‘automatische’ afkeer van spinnen bijvoorbeeld, of de voorgeprogrammeerde angst om sociaal met mensen om te gaan, wordt in het onderbewustzijn aangepakt en weggewerkt. Vervolgens haalt de therapeut de cliënt terug uit de hypnose. Deze hypnosesessies worden een aantal keer herhaald om een blijvende verandering en verbetering teweeg te brengen.

"Over het algemeen werkt het effect van hypnose vrij snel."

Met hypnotherapie kun je goed angsten en paniek aanpakken. Hypnose Zorg Nederland werkt vanuit de nieuwste wetenschappelijke invalshoeken waarbij hypnose een serieuze, doeltreffende therapie tegen is om van je angst of paniek af te komen. Maak een afspraak met een van onze hypnosetherapeuten en start nu om van je angst af te komen. De kracht van hypnose leert je toegang krijgen tot je eigen onderbewustzijn om je angstpatronen te doorbreken. Vaak zijn 2 of 3 sessies al voldoende.

Kom vrijblijvend in contact

Boek een Online Sessie of Gratis Kennismakingsgesprek!

Ook tijdens deze Corona situatie kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek.

whatsapp-chat button