"Kinderhypnose is uitgegroeid tot een erkende behandelmethode voor talrijke problemen"

Met hypnose kinderen helpen. Dankzij hun levendige fantasie en sterke verbeeldingskracht blijkt hypnotherapie bij kinderen een erg doeltreffend middel. Hoe zou je met hypnose kinderen kunnen helpen? Het leven van een kind bestaat vooral uit ontdekken, leren en uitproberen. Een zorgeloos leven, zo lijkt het wel. Toch kan een kind stress ervaren en met heel wat moeilijkheden kampen. Relationele of financiële problemen in het gezin, (te) hoge verwachtingen van de ouders, een noodzakelijke opname in het ziekenhuis: dit zijn slechts een aantal oorzaken die kinderen uit hun evenwicht brengen. Hypnose bij kinderen blijkt erg goed te werken om specifieke problemen op jonge leeftijd aan te pakken.

Een kind bezit immers een grote fantasie en heeft een veel minder kritische geest dan volwassenen. Kinderhypnose is uitgegroeid tot een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode voor talrijke problemen die kinderen ervaren. Door hypnotherapie kinderen afhelpen van angst, pijn, verdriet, bedplassen, nachtmerries, een laag zelfbeeld: het is allemaal mogelijk.

Hypnose bij Kinderen!

  • Effectieve en kindvriendelijke methode
  • Sessie duurt 30- 45 minuten
  • Aantal sessies afhankelijk van thema
  • Eerste sessie 145,-, vervolgsessie 99 euro

Waarom kinderhypnose toepassen

Waarom kinderhypnose toepassen

Helaas verloopt de kindertijd niet altijd probleemloos. Veel kinderen zien hoe hun ouders uit elkaar groeien en uiteindelijk scheiden. Pesterijen op school, in de sportclub, op sociale media of gewoon op straat kunnen het geluk van kinderen en jongeren behoorlijk ondermijnen. De drang om goed te presteren op school veroorzaakt spanningen. Kinderen hebben vaak schrik voor een ziekenhuisopname, hebben verdriet om het overlijden van een familielid of een huisdier, voelen zich niet goed in hun vel wanneer het gezin verhuist naar een andere woonplaats. Er zijn heel wat uitdagingen die een kinderleven er niet makkelijker op maken. Dit komt vaak tot uiting in typische problemen zoals bedplassen, nachtmerries, buikpijn zonder fysische oorzaak, angsten, concentratieproblemen, negatief zelfbeeld enzovoorts.

Kom vrijblijvend in contact

Ouders die merken dat hun kind kampt met bepaalde moeilijkheden, komen al snel terecht bij een kindertherapeut of een kinderpsycholoog. In de loop der jaren zijn er diverse soorten therapieën voor kinderen ontwikkeld. Het gebruik van hypnose ligt misschien niet voor de hand, maar blijkt wel een heel effectieve behandelmethode voor talrijke typische problemen bij kinderen:  

●  bedplassen
●  nachtmerries
●  buikpijn
●  concentratieproblemen

Maak vandaag nog een afspraak
Snel verbetering

Meer zelfvertrouwen

Beter zelfbeeld

Via hypnose kinderen van hun klachten verlossen

Via hypnose kinderen van hun klachten verlossen

Bij het horen van het woord ‘hypnose’ fronsen velen nog steeds de wenkbrauwen. Wat is hypnose precies? Helaas kennen veel mensen hypnose alleen maar van drukbezochte en veelbekeken shows, waar een hypnotiseur willekeurige personen uit het publiek plukt en onder hypnose allerlei gekke dingen laat doen. Deze shows geven jammer genoeg een sterk vertekend beeld van wat hypnose in werkelijkheid is.

Je kunt hypnose omschrijven als een geestelijke toestand van diepe ontspanning en sterke concentratie op je innerlijke belevingswereld. Hierdoor komt je geest als het ware los van de buitenwereld. 

Afspraak inplannen

Hypnose is het voertuig dat je in een staat van diepe trance brengt. Er is niets geheimzinnigs of sensationeels aan hypnose. Soms kun je zelf spontaan in een toestand van lichte hypnose raken, bijvoorbeeld wanneer je aan het dagdromen bent en alles om je heen even vergeet.  

Het verschijnsel hypnose werd wetenschappelijk uitvoerig onderzocht. Het heilzame effect van hypnose in de behandeling van talrijke lichamelijke en geestelijke problemen werd medisch aangetoond. Onderzoekers hebben vastgesteld dat de hersenactiviteit vertraagt onder hypnose, waardoor je geest meer openstaat voor nieuwe ideeën en opvattingen.

Lees ervaringen

Je onderbewustzijn is onder hypnose veel gemakkelijker toegankelijk voor suggesties en invloeden van buitenaf. Omdat klachten als irrationele angst, depressie, eetstoornissen, slapeloosheid en dergelijke, vaak het gevolg zijn van een verkeerd denkpatroon in ons onderbewustzijn, helpt hypnotherapie erg goed als behandeling. Onder hypnose wordt het vastgeroeste denkpatroon in je onderbewuste als het ware opnieuw ‘geprogrammeerd’, zodat de diepgewortelde oorzaak van je klachten verdwijnt. Kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 14 jaar blijken het makkelijkst ‘hypnotiseerbaar’. Dat is op zich niet verbazingwekkend, want een kind bezit immers een rijke fantasie en veel verbeeldingskracht. Bij kinderen is het ‘kritisch denken’ nog niet zo sterk ontwikkeld als bij volwassenen. Een hypnotherapeut maakt van de fantasierijke geest van kinderen dankbaar gebruik om gemakkelijk tot hun onderbewustzijn door te dringen en een positieve verandering teweeg te brengen.  

Hypnotherapie: kinderen het makkelijkst te behandelen

Hypnotherapie: kinderen het makkelijkst te behandelen

Het is aangetoond dat hypnose bij kinderen functionele buikpijnklachten (buikpijn die geen aantoonbare lichamelijke oorzaak heeft) sterk kan verminderen. Ook bij andere klachten en problemen die typisch zijn voor de kinderleeftijd, bijvoorbeeld bedplassen, angsten, verdriet en slaapproblemen, wordt hypnotherapie met succes toegepast. Ziekenhuismedewerkers gebruiken meer en meer de principes van kinderhypnose om de angst voor een injectie of voor een pijnlijke medische ingreep weg te nemen.

Afspraak inplannen
Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Voor een kind is hypnose over het algemeen een prettige ervaring. Een goede hypnotherapeut leeft zich in in de kinderlijke fantasiewereld en maakt bijvoorbeeld gebruik van avonturenverhalen waarin heldenfiguren voorkomen. Uiteraard moet de hypnotherapeut zijn manier van werken aanpassen aan de leeftijd van het kind. De kinderlijke geest is erg gevoelig voor de suggesties die de hypnotherapeut tijdens een hypnosesessie geeft. Als een therapeut bijvoorbeeld vertelt dat er ‘knoppen’ in de geest zijn waaraan het kind kan draaien om minder pijn in de buik te voelen, dan neemt het onderbewuste van het kind dat denkpatroon snel als waar aan. Daarom zijn er in veel gevallen slechts een beperkt aantal hypnosesessies nodig om een duidelijke verbetering van de klachten te bekomen. Het resultaat van de hypnotherapie is snel merkbaar en zorgt er ook voor dat het kind meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld krijgt.

Hypnose en hypnotherapie: kind en volwassene varen er wel bij


Wil je meer weten over hypnotherapie bij kinderen? Bij Hypnose Zorg Nederland kun je terecht voor alle informatie over de toepassingen van hypnose. Het is ook mogelijk om opleidingen en workshops te volgen over dit onderwerp. Er is niets geheimzinnigs of buitengewoons aan hypnose. Vrijwel iedereen kan zich de technieken meester maken die nodig zijn om iemand anders of zichzelf in een diepe trance te brengen.

Gelukkig komen de medische toepassingen van hypnose steeds meer op de voorgrond. Hypnose is veel meer dan wat je in hypnoseshows te zien krijgt. Het is een wetenschappelijk bewezen methode om het onderbewustzijn van mensen te beïnvloeden, waardoor de dieperliggende oorzaken van allerlei klachten en problemen worden aangepakt. Zowel volwassenen als kinderen hebben er veel baat bij.
 Kom vrijblijvend in contact

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! (ook online mogelijk)

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek. Samen in een gesprek van ongeveer 20 minuten bekijken we samen hoe wij jou optimaal kunnen helpen.

Online therapie: Tevens kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

whatsapp-chat button