Een trauma verwerken: hypnose kan je ermee helpen. Hypnosetherapie bij trauma blijkt een heel doeltreffende behandelmethode.

Mensen die gebukt gaan onder psychische klachten als gevolg van traumatische gebeurtenissen vinden meer en meer de weg naar hypnosetherapie. Trauma betekent letterlijk ‘verwonding’.
Iedereen maakt in zijn leven traumatische gebeurtenissen mee, denk maar aan het plotse overlijden een familielid, een auto-ongeval, een verkrachting, een woningbrand, een aanslag en dergelijke. Zo’n gebeurtenissen laten in je geest diepe sporen na. Sommigen herbeleven in hun geest voortdurend de traumatische gebeurtenis. In dit geval spreekt men over een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Hypnotherapie bij PTSS blijkt een heel succesvolle methode om cliënten te behandelen.

Traumaverwerking met hypnose!

  • Ervaar na 1 sessie het verschil
  • 2-3 sessies om trauma te verwerken
  • Sessie duurt 60- 90 minuten
  • Slechts 145 euro per sessie

Een trauma verwerken met hypnose

Een trauma verwerken met hypnose

Een trauma ontstaat vaak door een stressvolle en angstaanjagende situatie waarover je zelf geen controle hebt. Traumatische ervaringen kunnen op de rest van je leven een enorme impact hebben. Ze zijn dikwijls de oorzaak van overdreven angst (bijvoorbeeld na een auto-ongeval of een verkrachting), fobieën, nachtmerries, flashbacks, prikkelbaarheid, woedeaanvallen en dergelijke meer. Hypnotherapie blijkt een afdoende methode om het trauma beter te verwerken en de psychische klachten die er het gevolg van zijn, te verminderen of volledig te laten verdwijnen.

Kom vrijblijvend in contact

Bij hypnose traumatherapie tracht een hypnotherapeut de negatieve emotie die het trauma oproept, te verminderen of te elimineren. Het menselijk onderbewustzijn bepaalt voor een groot gedeelte de manier waarop je je gedraagt, hoe je handelt, wie je als persoon bent. Allerlei denkpatronen en overtuigingen nestelen zich al vanaf je kindertijd in je onderbewustzijn. Een traumatische gebeurtenis veroorzaakt een sterk negatief denkpatroon. Bovendien stapelen ook verdrongen emoties zich op in je onderbewuste. Een therapeut die onder hypnose trauma ervaringen behandelt, legt deze negatieve gedachtepatronen en verdrongen emoties bloot.

Afspraak inplannen
Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Hoe werkt hypnosetherapie bij trauma?

Hoe werkt hypnosetherapie bij trauma?

Als je onder hypnose bent, ben je in een staat van diepe trance. Je ontspannen geest concentreert zich volledig op je innerlijke belevingswereld. Onderzoek heeft uitgewezen dat de activiteit van je hersenen sterkt daalt wanneer je onder hypnose bent. Een belangrijk aspect van hypnose is de directe beïnvloeding van je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn staat open voor nieuwe overtuigingen, suggesties en denkpatronen.

Daarom kan een hypnotherapeut tijdens een hypnosesessie je onderbewustzijn rechtstreeks benaderen. De negatieve denkwijzen en emoties die het gevolg zijn van een traumatische gebeurtenis worden weggewerkt en vervangen door positieve gedachtepatronen en gevoelens. Een stukje van je onderbewustzijn wordt als het ware ‘geherprogrammeerd’. Zo kan de cliënt het trauma een neutralere plaats geven in zijn leven en een stabieler en gelukkiger bestaan leiden.

Afspraak inplannen

Hypnosetherapie bij trauma en andere problemen

Hypnose wordt ook ingezet om veel andere klachten en aandoeningen te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan angsten en fobieën, depressie, burn-out, verslavingen, chronische pijnbeleving enzovoorts. De hypnotherapeut spoort de diepgewortelde negatieve gedachtepatronen op die de oorzaak zijn van deze problemen en vervangt ze door positieve en opbouwende denkwijzen. Wie meer wil weten over de toepassingen van hypnose en behandelingen met hypnotherapie, kan terecht bij Hypnose Zorg Nederland. Blijf niet rondlopen met allerlei klachten en problemen, maar maak een afspraak met een van onze hypnosetherapeuten. De kracht van hypnose leert je toegang krijgen tot je eigen onderbewustzijn om je te ondersteunen bij traumaverwerking. Vaak zijn 2 of 3 sessies al voldoende om een merkbaar verschil te ervaren.

Kom vrijblijvend in contact

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! (ook online mogelijk)

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek. Samen in een gesprek van ongeveer 20 minuten bekijken we samen hoe wij jou optimaal kunnen helpen.

Online therapie: Tevens kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

whatsapp-chat button