Hypnose tegen stress

Stress is eigen aan ons dagelijks leven. Op zich kan matige stress geen kwaad. Een zekere gespannenheid maakt je alerter en doet je zelfs beter presteren. Het wordt echter een probleem als de hoeveelheid stress te groot wordt en te lang duurt. Dan raak je je evenwicht kwijt, je kunt je geestelijk en lichamelijk niet meer ontspannen, je hoofd komt niet meer tot rust. Een beproefde en succesvolle methode om te leren omgaan met stress is hypnose. Hypnose tegen stress helpt jou om niet volledig ten onder te gaan aan overspannenheid.  

Wil je meer tot rust komen?

Wil je meer tot rust komen?

Ben je druk bezig, met je werk, je gezin, je hobby’s, je vriendenkring? Wil je uitblinken op je werk, een goede ouder zijn voor je kinderen, sportief en sociaal zijn, maar ervaar je dit als belastend? Voel je dat het soms allemaal een beetje te veel wordt, dat je je niet meer optimaal kunt ontspannen? Dit is mogelijk een gevaarlijke situatie, want te intense en te langdurige stress leidt tot tal van gezondheidsklachten en een toestand van totale uitputting. Ontspanning, vakantie, meditatie, relaxatieoefeningen zijn niet meer voldoende om tot rust te komen? Het is mogelijk dat je in ‘overdrive’ aan het gaan bent.

Laat het niet te ver komen! Als stress je leven gaat overheersen, word je minder scherp, maak je meer fouten, gaan je werkprestaties achteruit en ondermijn je je gezondheid. In hoeverre beheerst stress jouw bestaan? Onze stresstest geeft je inzicht in de invloed van stress op je leven.
 Doe de stress test


Welk programma past bij jou?


Stressvrij Leven Programma (30 dagen)

 • Weer helemaal jezelf zijn zonder dat stress je leven belemmert
 • Blijvende verandering op bewust en onbewust niveau
 • 3 individuele hypnosesessies
 • + Online training Zelfhypnose
 • + Begeleiding met Hartcoherentie

Loop je tegen een burn-out aan? Verander dan nu je levenstijl met het stressvrij leven programma van Hypnosezorg.nl.

Lees meer »
burnoutpakket


Burn-out Prevent Programma (50 dagen)

 • Gericht op terugwinnen van je leven
 • Ga voor een lange termijn oplossing
 • 5 individuele hypnosesessies
 • + Online training Zelfhypnose
 • + Begeleiding met Hartcoherentie

Je leven weer terugwinnen na een burn-out? Verander je levenstijl met burn-out programma van hypnosezorg.nl.

 Lees meer » 

Stress Vrij Leven Programma
30 dagen / 3 sessies

Hypnose Zorg Nederland ontwikkelde een speciaal programma voor mensen die zich in het volgende herkennen:

 • Je wilt rust nemen, maar het lukt niet;
 • Je ervaart een opgejaagd gevoel dat maar niet weg gaat;
 • Je lijf staat continue onder spanning, ook als je wilt relaxen; 
 • Je hoofd stroomt over van gedachten die je maar niet kunt vangen;
 • Je voelt je aan het einde van de dag niet moe, maar vooral onvoldaan en lusteloos.

Sessie 1 - Kennismaking met Hypnose
Rust ervaren en patronen doorbreken
In de eerste sessie behandelen we uitgebreid het intakeformulier en bespreken we resultaten van de klachten-test. Vandaaruit kunnen we persoonlijk met jou aan de slag gaan. Je krijgt een heldere uitleg over wat we gaan doen. We gaan op zoek naar wat jouw stressfactoren zijn en wat de triggers zijn waardoor je elke keer zo gestresst raakt. Aansluitend maak je kennis met hypnose en ga je volledige ontspanning en rust ervaren. Ook gaan we in je onderbewustzijn aan de slag met de gedragspatronen als voorbereiding op de volgende sessie.

Na de eerste sessie krijg je van je therapeut een audiobestand mee. De bedoeling is om dit audiobestand elke dag te beluisteren. Hierdoor ervaar je al meer en meer rust en ontspanning en worden je nieuwe gedragspatronen verankerd in je onderbewustzijn. Je raakt ook meer en meer gewend aan de ontspannen geestelijke toestand die optreedt tijdens een trance.
Sessie 2 - Rust creëren op elk gewenst moment
Aanleren Hartcoherentie & Zelfhypnose
Deze tweede sessie is meer praktisch van aard. Tijdens deze sessie gaan we jou aanleren hoe je zelf vanuit stress volledig terug in ontspanning komt op ieder gewenst moment.

We leren je hoe je jezelf onder hypnose kunt brengen, zelfhypnose noemen we dit. Je leert dus hoe je jezelf in trance kunt brengen en vanuit die ontspanning en focus stressgevoelens kunt weghalen en daarmee rust creëert.

Ook leren we je ‘hartcoherentie’. Dit is een natuurlijke methode voor stressvermindering en maakt daarbij gebruik van biofeedback. Een coherent hart betekent dat hersenen en hart in harmonie samenwerken. Deze harmonieuze samenwerking is een effectieve manier om gevoelens van stress en angst beheersbaar te maken. Aansluitend zul je nog diepere trance en ontspanning ervaren waarin we je onderbewustzijn de juiste suggesties geven, die jouw stress-triggers doorbreken.
Sessie 3 - Een sessie op maat voor het beste resultaat
Tien tot veertien dagen na de tweede sessie volgt sessie drie. Dit is een persoonlijke en op maat afgestemde hypnosesessie als extra ondersteuning, om een optimaal resultaat te verkrijgen. Tijdens deze sessie schenken we extra aandacht aan je veerkracht; Zodat je krachtig kunt reageren op stress triggers invloeden van buitenaf. We versterken je kwaliteiten die jou helpen zodat je voortaan blijvend met een gezonde energiebalans door het leven gaat, vrij van stress.
Hypnose tegen stress

Zoek je naar een manier om niet langer beheerst te worden door stress? Hypnose is het antwoord! Waarom helpt hypnose tegen stress? Omdat je met hypnose je onderbewustzijn beïnvloedt. Je staat er versteld van hoe sterk je onderbewustzijn jouw dagelijkse handelingen, gevoelens en emoties aanstuurt.  Stress is een gevoel dat ontstaat door ongewenste en hinderlijke patronen die zich in je onderbewuste genesteld hebben.

Tijdens een hypnosesessie maak je onder begeleiding van een hypnotherapeut contact met je onderbewustzijn. Zo ben je in staat om ongewenste associaties die stress veroorzaken, definitief uit je onderbewuste te bannen. In plaats daarvan installeren we dienende en productieve patronen in je onderbewustzijn, die je rust en een betere levenskwaliteit bezorgen.

Stresstest en Stressvrij Leven Programma
Hypnose tegen stress: wil je weten of jij er ook dringend aan toe bent? Doe onze gratis stresstest en krijg inzicht in de mate waarin jouw leven en je gezondheid belast worden door stress. Hypnose Zorg Nederland ontwikkelde een speciaal programma dat meerdere hypnosesessies omvat en jou een leven geeft zonder voortdurende onrust en gespannenheid. Reken definitief af met voortdurende stress! Hypnose en hypnotherapie zorgen ervoor dat jouw levenskwaliteit drastisch verbetert.
 Doe de stress test

Een Stressvrij leven? Doe de test!

Stressklachten komen bij iedereen voor. Het is enkel de vraag in welke mate je stress ervaart en voor hoelang dit aanhoudt om te weten te komen hoe serieus de situatie is… Doe daarvoor de gratis stresstest en krijg het inzicht dat je nodig hebt. Zet een eerste stap en doe de gratis test! Het is mogelijk om  vrijblijvend met een onze therapeuten de resultaten te bespreken.

whatsapp-chat button