Hypnose en chronische pijn

Hypnotherapie en zelfhypnose kunnen ook een helpende hand bieden bij pijnbestrijding. Zo wordt het in de medische wereld succesvol ingezet tegen de bijwerkingen van chemokuren, het prikkelbare darm syndroom (PDS), fibromyalgie, migraine, kaakgewricht en tandheelkundige problemen. Vooral in combinatie met ontspanningstechnieken kan hypnotherapie effectief de pijn verminderen en bijwerkingen tegengaan. In steeds meer ziekenhuizen is medische hypnose een hulpmiddel.

Chronische pijn verhelpen met hypnose!

  • Ervaar na 1 sessie het verschil
  • 2-3 sessies bij chronische pijn 
  • Sessie duurt 60- 90 minuten
  • Slechts 145 euro per sessie

Hoe ontstaat chronische pijn?

Hoe ontstaat chronische pijn?

Ons lichaam zit vol met zenuwen die plekken in ons lichaam verbinden met onze hersenen. Wanneer je ergens in je lichaam iets voelt, gaat de pijnprikkel via je ruggenmerg naar je hersenen. Die beslissen vervolgens of je daadwerkelijk pijn voelt of niet. Pijn voel je dus met je brein! Bij chronische pijn is er iets anders aan de hand. Pijn lijkt van dezelfde plek af te komen als waar deze was begonnen, maar er is echter geen schade meer te zien. Waarom de pijn aanwezig blijft is niet duidelijk. Omdat het mechanisme zo onduidelijk is bij chronische pijn, is de behandeling ook zoveel lastiger. Hypnose kan bij chronische pijn verlichting bieden.

Neem vrijblijvend contact op

Niet iedereen is even gevoelig voor pijn. De pijngevoeligheid kan erfelijk zijn bepaald. Ook kan deze door ziektes en verwondingen gevoeliger worden. Daarnaast speelt angst een grote rol. Bij echte angst gaat de pijndrempel omhoog en neemt de pijn af want overleving is dan belangrijker. Bij een onbestemde, vage angst, neemt de pijngevoeligheid juist weer toe. Psychische of emotionele problemen kunnen dus leiden tot lichamelijke pijn. Pijn in de rug kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van psychische problemen, zoals overbelasting door een te grote werkdruk. Hypnose pakt chronische pijn aan bij de wortels: het beïnvloedt de pijnprikkels in het onderbewustzijn.

Maak een afspraak
Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Hypnose tegen pijn

Hypnose tegen pijn

Hypnotherapie helpt percepties scheppen en verandert sensaties, wat vooral nuttig is bij het behandelen van bepaalde soorten pijn. Zo wordt de laatste tijd veel onderzoek gedaan naar het effect van hypnose bij chronische pijn door fibromyalgie. Deze onderzoeken zijn veelbelovend. Therapieën waarbij hypnose wordt opgenomen in het plan, werken bijvoorbeeld beter dan therapieën zonder hypnose. Hypnose wordt ook ingezet tegen orale pijn bij een beenmergtransplantatie en bij een behandeling van kanker zorgt hypnose voor minder misselijkheid na een chemotherapie. Patiënten die een operaties met lokale verdoving moeten ondergaan ervaren met hypnose minder angst, pijn en misselijkheid.

Hoe werkt hypnose bij pijnbestrijding?​

Hoe werkt hypnose bij pijnbestrijding?​

Tijdens de hypnotherapie krijg je oefeningen waarmee je leert om met behulp van gedachtebeelden anders te denken over hoofdpijn of een pijnlijke buik. Zo leer je om jezelf te ontspannen door bijvoorbeeld een pijnlijke buik voor te stellen als een warme, zachte buik. Het gebruik van positieve gedachten heeft ook positieve effecten op het lichaam en het herstel. Medische hypnose bij pijnbestrijding is in principe geschikt voor iedereen die ervoor openstaat.

Lees ervaringen van anderen
Maak gebruik van de expertise Hypnose Zorg Nederland

Maak gebruik van de expertise Hypnose Zorg Nederland

Zet hypnose in tegen pijn en laat je ook helpen door een van onze gespecialiseerde en betrouwbare hypnotherapeuten. Hypnose Zorg Nederland helpt mensen om pijn te verlichten.  Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van hypnose. In ziekenhuizen wordt steeds vaker hypnose ingezet bij pijnbestrijding, maar ook bij mensen met een prikkelbare darm syndroom (PDS). Pak je chronische pijn aan en aak een afspraak met een van onze hypnosetherapeuten. De kracht van hypnose leert je toegang krijgen tot je eigen onderbewustzijn om je pijn te verlichten. Vaak zijn 2 of 3 sessies al voldoende.

Kom vrijblijvend in contact

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! (ook online mogelijk)

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek. Samen in een gesprek van ongeveer 20 minuten bekijken we samen hoe wij jou optimaal kunnen helpen.

Online therapie: Tevens kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

whatsapp-chat button