Burnout hypnotherapie

Burnout hypnotherapie

Het is haast een epidemie aan het worden in Nederland en andere West-Europese landen: burnout. In 2019 kregen niet minder dan 1,3 miljoen Nederlanders last van burnoutklachten door de voortdurende stress op het werk en in het dagelijkse leven. De hoge eisen en verwachtingen van werkgevers en van onze moderne samenleving hebben bij sommigen een totale mentale en lichamelijke uitputting tot gevolg: burnout. Hypnotherapie vormt een succesvolle behandelwijze om burnout te voorkomen en om uit een ernstige burnout te raken.

Vind een coach
Burnout? Hypnotherapie vormt een uitweg

Burnout? Hypnotherapie vormt een uitweg

Er is sprake van burnout wanneer je door voortdurende stress minstens al een half jaar last hebt van lichamelijke uitputting, concentratieproblemen, slapeloosheid, emotionele klachten, prikkelbaarheid, minder presteren op je werk, verminderde controle over je leven enzovoorts.

Bij de ergste vormen van burnout ben je vaak niet meer in staat om de simpelste dagelijkse dingen te doen. Je raakt bij wijze van spreken je bed niet meer uit. Hypnose is een doeltreffend hulpmiddel, zowel om een burnout te voorkomen als om een bestaande burnout te behandelen.

Onophoudelijke stress is de voornaamste oorzaak van burnout. Veel factoren die stress veroorzaken, zijn het gevolg van vastgeroeste patronen en associaties die zich al vanaf je kindertijd in je onderbewustzijn hebben genesteld. Faalangst, een laag zelfbeeld, overdreven perfectionisme, gebrek aan zelfvertrouwen: het zijn allemaal factoren die bijdragen tot stress. Als deze vastgeroeste patronen in je onderbewustzijn vervangen worden door positievere associaties die je meer zelfvertrouwen en een realistischer zelfbeeld geven, ervaar je vanzelf minder stress. Je krijgt meer energie, je kunt de problemen van het leven weer aan en je voorkomt dat je opnieuw in een burnout terechtkomt.

Maak een afspraak

Werk aan je burnout met hypnose

  • Ervaar na 1 sessie het verschil
  • Sessie duurt 60-90 minuten
  • 2-3 sessies bij burnoutklachten
  • Slechts 135 euro per sessie

Hypnose tegen stress: hoe werkt dat?

Hypnose tegen stress: hoe werkt dat?

Hypnose is een uitstekend hulpmiddel om jouw onderbewustzijn te beïnvloeden. Denk niet aan het verkeerde beeld dat hypnotiseurs in allerlei shows en tv-optredens ophangen van hypnose. In feite is hypnose een vorm van trance. Onder hypnose focust je geest zich heel sterk op je innerlijke gedachten en emoties. Het is aangetoond dat je hersenwerking onder hypnose vertraagt en dat je onderbewustzijn openstaat voor nieuwe ideeën en suggesties.

Onder begeleiding van een hypnotherapeut kom je in een diepe trance. Je dringt door tot je onderbewustzijn, om daar de hinderlijke patronen die de oorzaken zijn van stress te herkennen en definitief te doen verdwijnen. Met de suggesties van je hypnotherapeut vervang je deze ongewenste patronen door positieve associaties en gewoonten, waardoor je een beter beeld krijgt van je eigen kunnen, meer energie overhoudt en beter gewapend bent tegen allerlei situaties die stress uitlokken. Ook kan jouw hypnotherapeut jou aanleren hoe je via zelfhypnose je volledig kunt ontspannen.

Vind een coach in de buurt

Hypnose: burnout vermijden en behandelen

Voel je dat je stilaan afstevent op een burnout? Hypnotherapie kan je helpen! Vraag meer informatie bij Hypnose Zorg Nederland over de therapeutische toepassingen van hypnose. Via Hypnose Zorg Nederland is het mogelijk om een afspraak maken met een ervaren hypnotherapeut of hypnosecoach dicht bij je woonplaats. Wacht niet tot je volledig instort en in een ernstige burnout terechtkomt. Leer positief om te gaan met stress. Hypnose is hiervoor een uitstekend hulpmiddel.

 Maak vandaag nog een afspraak

Boek een Online Sessie of Gratis Kennismakingsgesprek!

Ook tijdens deze Corona situatie kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek.

whatsapp-chat button