Prikangst

Ongeveer 35% van de Nederlandse bevolking kampt  met prikangst, ook wel injectiefobie genoemd. Dat zijn ruim 6 miljoen mensen! Deze overmatige angst voor naalden kan flink uit de hand lopen. Het kan zelfs zo ver gaan dat je niemand met een naald in jouw buurt wilt hebben. Niet bepaald handig bij vaccinaties, bloedafnames of het aanbrengen van een infuus. Een overmatige angst voor naalden is zeer hinderlijk bij vaccinaties, bloedafnames of het aanbrengen van infuuslijnen. Zeker tijdens de massale vaccinatiecampagne tegen het Coronavirus is prikangst het laatste wat je wil hebben. Gelukkig bestaat er een doeltreffende behandeling om de angst voor naalden te overwinnen, gebaseerd op hypnose en hypnotherapie.

<h2>Fobie voor prikken: oorzaak in het onderbewustzijn</h2>
l

Fobie voor prikken: oorzaak in het onderbewustzijn

Als je rationeel nadenkt, weet je natuurlijk dat prikken met een naald in werkelijkheid maar heel even pijn doet en zeker niet gevaarlijk is. Een fobie voor naalden is helaas het gevolg van een nefaste associatie die zich niet in je bewuste geest, maar in je onderbewustzijn heeft genesteld. Je verwacht het misschien niet, maar de invloed van je onderbewustzijn op jouw leven is enorm groot!

Het blijkt zelfs dat je dagelijkse handelingen en je gedrag voor maar liefst 95% aangestuurd worden door jouw onderbewustzijn. In het onderbewuste zitten er allerlei patronen en associaties opgeslagen die meestal heel nuttig zijn, maar soms ook erg belemmerend en hinderlijk kunnen werken. Om de angst voor naalden te overwinnen, moet er dus ingegrepen worden in je onderbewustzijn. En dat kan perfect met behulp van hypnose.

Vind een coach
Kennismaking & intake
Nadat je kennis hebt gemaakt bespreek je met de coach het intakeformulier. Jullie gaan dieper in op de je antwoorden en zo kan hij/zij persoonlijk met jou aan de slag gaan.
Uitleg over wat we gaan doen
Vervolgens krijg je nogmaals  een heldere uitleg over wat we gaan doen. Ook wederzijdse verwachtingen komen aan bod.  
Testjes
Vervolgens doe je samen met de coach enkele testjes om zo te bepalen wat de ideale manier om je onder hypnose te brengen en je mate van ontvankelijkheid te meten.
In trance gaan
Vervolgens brengt de coach je in trance. Dit houdt in dat hij je in een ontspannen/ relaxte staat brengt waarbij je de aandacht naar binnen toe brengt (vergelijk het met dagdromen). Terwijl je gefocust bent op de stem van de coach zal hij de trance verdiepen.
Veranderwerk / herprogrammering
Wanneer je de juiste diepte van trance bereikt gaat de coach automatisch communiceren met je onderbewustzijn om de verandering teweeg te brengen en je van je prikangst af te helpen. Je krijgt het grotendeels allemaal mee. Vervolgens zul je merken dat wanneer je aan prikken denkt, of wanneer je voor een prik moet gaan dit een andere beleving geeft.
Uit trance komen en evaluatie
De coach zal je langzaam uit trance laten komen wanneer hij zeker is dat de suggesties zijn vastgezet in het onderbewustzijn.  Wanneer je weer volledig uit trance bent evalueren jullie samen hoe het is gegaan is en hoe bespreken hoe je het hebt ervaren.
Hoe gaat de sessie in zijn werk?


Hypnose als therapie bij angst voor naalden

Hypnose wordt de laatste tientallen jaren meer en meer aangewend als doeltreffende behandelmethode voor allerlei fobieën en tal van mentale en fysieke problemen. Verwar de therapeutische toepassingen van hypnose niet met de ‘showhypnose’ die je ziet bij allerlei optredens of in tv-shows. Hypnose is niets meer of minder dan een natuurlijke toestand van diepe trance.

Tijdens zo’n trance focust je geest zich zeer sterk op innerlijke gedachten en emoties. In principe kan iedereen de technieken aanleren om zichzelf of iemand anders onder hypnose te brengen, je hoeft er geen speciale ‘gave’ voor te hebben. In een toestand van diepe trance blijkt het onderbewustzijn zeer ontvankelijk voor beïnvloeding. Je onderbewuste staat onder hypnose helemaal open voor nieuwe suggesties en ideeën. Op die merkwaardige eigenschap zijn de therapeutische eigenschappen van hypnose gebaseerd.


Ramon overwint zijn prikangst in één sessie

Ramon (40 jaar) had al zijn hele leven last van prikangst. Hij ging prikmomenten uit de weg en als het dan toch moest keek hij hier ontzettend tegenop. Het moment zelf gaf hem een verhoogde hartslag, liet hem witjes wegtrekken en totaal verlies van controle met vaak als gevolg dat hij ook flauwviel.

Dat is nu verleden tijd want Ramon heeft zijn prikangst overwonnen via hypnose. Bekijk de video en zie hoe Ramon zijn prik krijgt na de behandeling.


Kim (27 jaar) verlost van Prikangst na één hypnose sessie!

Kim ging prikmomenten uit de weg en als het dan toch moest keek hij hier ontzettend tegenop. "Ik stel het uit, bij het prikken word ik hysterisch, krijg het warm, ga huilen en trek mijn hand 10 keer terug. Ik wil dan alleen maar weg rennen!"

Dat is nu verleden tijd want Kim heeft haar prikangst onlangs overwonnen via één hypnose sessie. Zie in de video hoe Kim de sessie ervaart en wanneer ze gaat bloedprikken bij in het Laurentius Ziekenhuis..

<h1>Prikangst wegnemen met één hypnosesessie</h1>

Prikangst wegnemen met één hypnosesessie

Eén hypnosesessie bij een hypnosecoach: meer is er bij de meeste cliënten niet nodig om een fobie voor prikken definitief de kop in te drukken. De hypnosecoach brengt je in een toestand van diepe trance. Vanaf dat ogenblik kun je in direct contact treden met je onderbewustzijn, iets wat in een ‘normale’ toestand niet mogelijk is. Je onderbewustzijn neemt zonder belemmering de suggesties aan van de hypnosecoach, suggesties die erop gericht zijn om jouw hardnekkige angst voor naalden uit de weg te ruimen.

De fobie voor prikken is immers het gevolg van een zeer hinderlijke onbewuste associatie tussen pijn en injectienaalden, een associatie die mogelijk al is ontstaan in je kindertijd.  Met de suggesties en ideeën die de coach tijdens de hypnosesessie op je onderbewustzijn ‘afvuurt’, wordt deze belemmerende associatie geëlimineerd en vervangen door een positief, opbouwend gedachtepatroon.  Vaarwel naaldenfobie, vaarwel vaccinatie-angst!

Maak een afspraak

Hypnose: niet alleen voor prikangst

Het overwinnen van de angst voor naalden is één van de vele therapeutische toepassingen van hypnose. Naast het behandelen van injectiefobie wordt hypnose ook aangewend voor tal van andere problemen zoals depressie, verslavingen, diverse fobieën, burn-out, voortdurende stress, slapeloosheid enzovoorts. Neem contact op met Hypnose Zorg Nederland voor extra informatie en een afspraak met een hypnosecoach of hypnotherapeut. Raak eindelijk verlost van jouw fobie voor prikken en ervaar hoe hypnose jouw leven blijvend verandert.

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! (ook online mogelijk)

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek. Samen in een gesprek van ongeveer 20 minuten bekijken we samen hoe wij jou optimaal kunnen helpen.

Online therapie: Tevens kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

whatsapp-chat button