Hypnose en eetstoornis

Niet voor iedereen is de maaltijd een gezellige happening. Sommige mensen blijven de hele dag door eten, stoppen zich helemaal vol als ze zich niet lekker voelen of eten bijna niets
omdat ze bang zijn om aan te komen. Mensen met een eetstoornis piekeren veel over eten, hun gewicht of de vorm van hun lichaam. Ze hebben een vertekend zelfbeeld. Hypnotherapie bij eetstoornissen richt zich op het onderbewustzijn en helpt mensen om de balans weer terug te vinden.

Overwin je eetstoornis met hypnose!

  • Ervaar na 1 sessie het verschil
  • 2-3 sessies nodig bij eetstoornissen
  • Sessie duurt 60- 90 minuten
  • Slechts 179 euro per sessie

Wat zijn eetstoornissen?

Wat zijn eetstoornissen?

Een eetstoornis is een ernstige psychische aandoening die niet vanzelf overgaat en waaraan je zelfs kunt overlijden, zoals bij ernstige vormen van anorexia nervosa. Net als angststoornissen wordt een eetstoornis meestal veroorzaakt door ingrijpende en traumatische ervaringen uit het verleden. Daarnaast spelen ook factoren zoals erfelijkheid, opvoeding en persoonlijke karaktereigenschappen een rol. Hypnose pakt de eetstoornis aan bij de wortel, namelijk je onderbewustzijn. 

​Hoe hypnose eetstoornissen aanpakt? Mensen met eetstoornissen zijn vaak met andere mensen bezig, zeer perfectionistisch en zeer onzeker. Vooral bij jonge vrouwen speelt ook het huidige schoonheidsideaal een rol. Vaak worden de eetproblemen uit schaamte verdoezeld voor de naaste omgeving. Een eetstoornis komt overigens voor bij zowel mannen als vrouwen. De meeste bekende eetstoornissen zijn boulimia en anorexia. Hypnose helpt bij eetstoornissen, want de oorzaak ligt in de psyche, het onderbewustzijn. Bij hypnose wordt het onderbewustzijn geherprogrammeerd met nieuwe, positieve associaties, zodat je niet langer wordt belemmerd in je doen en laten.

Kom vrijblijvend in contact
Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Vaak gaat een eetstoornis gepaard met lichamelijke klachten zoals misselijkheid of maagpijn

Vaak gaat een eetstoornis gepaard met lichamelijke klachten zoals misselijkheid of maagpijn

Mensen met anorexia hebben een verstoord lichaamsbeeld en vinden zichzelf te dik. Je herkent ze omdat deze mensen bijna altijd op dieet zijn, ze weinig eten opscheppen tijdens de gezamenlijke maaltijd, overmatig bezig zijn met sporten en geobsedeerd zijn door ‘gezond’ eten. Vaak gaat een eetstoornis gepaard met lichamelijke klachten zoals misselijkheid of maagpijn. Veel symptomen blijven voor de buitenwereld verborgen, zoals het overgeven na de maaltijd of het gebruik van laxeermiddelen. Is een van je familieleden of vrienden de laatste tijd opvallend veel afgevallen en herken je de signalen die hierboven beschreven zijn? Of misschien herken je het misschien bij je zelf. 

Afspraak inplannen
Ervaringen ​hypnose en eetstoornis

Ervaringen ​hypnose en eetstoornis

Hypnose is een krachtig middel om controle uit te oefenen op je geest of gedachten. Het legt de oorzaak of de onderliggende gedachte in je onderbewustzijn bloot. Met hypnotherapie bij eetstoornissen kun je negatieve emoties en slechte gewoontes ombuigen en jezelf weer in balans brengen. Zet de eerste stap naar een normaal eetpatroon, pak je eetstoornis aan met hypnose. Veel mensen met eetstoornissen hebben positieve ervaringen met hypnotherapie. De therapie heeft ze geleerd hoe ze dwanggedachten kunnen omzetten. Hypnose werkt diep in je onderbewustzijn. Pas wanneer iemand in staat is om de realiteit onder ogen te zien, kunnen het lichaam en immuunsysteem herstellen. De hypnose bij eetstoornissen moet dan ook worden gezien als een aanvullende behandeling. Vraag daarom altijd advies aan een behandelend arts of specialist.

Lees meer ervaringen
Meer weten over h​ypnose bij eetstoornissen​?

Meer weten over h​ypnose bij eetstoornissen​?

Hypnose heeft niets magisch of bovennatuurlijks. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van hypnose. Hypnotherapie wordt ingezet bij uiteenlopende aandoeningen, stoornissen en verslavingen, ook in de medische wereld. Meestal worden de sessies door de ziektekostenverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekering. Veel mensen hebben positieve ervaringen met hypnose bij eetstoornissen. Wil je werken met hypnose en je eetstoornis? Maak een afspraak met een van onze erkende hypnotherapeuten bij jou in de buurt. De kracht van hypnose leert je toegang krijgen tot je eigen onderbewustzijn om je eetstoornis aan te pakken. Vaak zijn 2 of 3 sessies al voldoende.

Kom vrijblijvend in contact

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! (ook online mogelijk)

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek. Samen in een gesprek van ongeveer 20 minuten bekijken we samen hoe wij jou optimaal kunnen helpen.

Online therapie: Tevens kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

whatsapp-chat button