Alcoholproblemen

Wat is alcoholverslaving?

Het nuttigen van alcohol is in onze maatschappij al eeuwenlang verbonden aan gezelligheid, feest vieren en ontspanning. De meerderheid van de mensen houdt het bij een paar drankjes per week. Maar sommige mensen hebben meer moeite met het laten staan van de fles en drinken niet meer alleen voor de gezelligheid. De drang naar alcohol is groot. Alcohol is een geestelijk en lichamelijk verslavende substantie en kan in combinatie met de verkeerde omstandigheden leiden tot een alcoholprobleem of een alcoholverslaving.


Hoe ontwikkelt het zich?

Een alcoholprobleem ontwikkelt zich niet van de ene op de andere dag, er gaan vaak jaren overheen. Maar wat is een alcoholverslaving? We spreken van een alcoholverslaving wanneer iemand niet meer zonder alcohol kan en lichamelijk en geestelijk afhankelijk is van alcohol. Waarom je drinkt en de frequentie bepalen of je een alcoholprobleem hebt.
Wat zijn de kenmerken van een alcoholverslaving en wat maakt alcohol verslavend? En belangrijker nog, hoe kan hypnotherapie helpen bij een alcoholverslaving?

Kenmerken alcoholverslaving

Kenmerken alcoholverslaving

Een alcoholverslaafde toont een aantal typische kenmerken.
●      concentratieproblemen
●      leugens en ontkenning
●      verbergen van alcohol
●      drinken op niet gebruikelijke momenten
●      trillen en zweten
●      slaapproblemen
●      ondervoeding
●      verwardheid

Wij helpen je met je alcoholprobleem!
Waarom is alcohol verslavend?

Waarom is alcohol verslavend?

De stof alcohol, ook wel ethanol genoemd, is een verslavende stof en regelmatig gebruik kan leiden tot een lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid. Waarom is alcohol verslavend? Er is steeds meer alcohol nodig om het gewenste effect te krijgen. Je lichaam raakt als het ware gewend aan de alcohol en kan ontwenningsverschijnselen tonen wanneer het geen alcohol krijgt. Wat alcohol verslavend maakt is dat er geestelijk een zeer sterke drang naar alcohol ontstaat, ook wel craving genoemd. De lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid van alcohol zorgen ervoor dat je blijft nuttigen en het heel lastig is om te stoppen met alcohol drinken.

Ontdek Hypnotherapie voor alcoholproblemen
De allerbeste therapeuten in Nederland

Gecertificeerd & zorgvuldig geselecteerd

Gratis kennismakings- gesprek

met al onze therapeuten

Plan zelf eenvoudig en snel een afspraak

op een moment dat het jou uitkomt

Gevolgen van een alcoholverslaving

Het in grote hoeveelheden nuttigen van alcohol kan grote negatieve gevolgen hebben op zowel lichamelijk, geestelijk en sociaal vlak. Alcohol wordt afgebroken in de lever, maar bij veelvuldig gebruik kan de lever overbelast raken en ziek worden. Dit is een van de voornaamste gevolgen van een alcoholverslaving. Andere ernstige lichamelijke problemen zoals hersenschade en mond- neus en keelkanker zijn ook mogelijke gevolgen van alcoholisme. De hersenschade leidt tot onder andere tot concentratieproblemen en in sommige gevallen kunnen er psychoses optreden.
De lichamelijke en geestelijke problemen zorgen op hun beurt voor sociale problemen. Mensen met een alcoholprobleem hebben vaak moeite om mee te doen aan de maatschappij, raken vrienden kwijt, presteren slecht op werk en krijgen te maken met financiële problemen.

<h2>Hypnotherapie en alcoholverslaving</h2>

Hypnotherapie en alcoholverslaving

Een alcoholverslaving is lastig om zonder hulp te overwinnen. De eerste stap is het erkennen van het probleem. Hypnotherapie voor een alcoholverslaving kan mensen helpen die worstelen met het doorbreken van hun verslaving door te werken aan de oorzaak van de afhankelijkheid en vervolgens suggestie technieken te gebruiken om negatieve gedachten en gedrag geassocieerd met de verslaving aan te passen.

Kom vrijblijvend in contact

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! (ook online mogelijk)

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvend online/telefonisch kennismakingsgesprek. Samen in een gesprek van ongeveer 20 minuten bekijken we samen hoe wij jou optimaal kunnen helpen.

Online therapie: Tevens kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

whatsapp-chat button