Help ik bloos!

Je herinnert je het misschien nog wel van de pubertijd. Je zit in de klas en de juf stelt je een vraag waarvan je het antwoord niet weet. 
De hele klas kijkt naar je. Je gezicht wordt vuurrood en je voelt je erg ongemakkelijk. Je bloost. 

Veel mensen hebben er als puber last van. Maar ook op latere leeftijd als volwassene kun je het blozen als hinderlijk ervaren, met als gevolg dat je bij een vergadering op werk niks durft te zeggen, bang om rood te worden. Sommige mensen hebben er zoveel last van dat het ze hindert in het dagelijkse sociaal verkeer en ontwikkelen een fobie voor bepaalde situaties.
 
De vraag is, wat kun je doen tegen blozen en hoe blozen voorkomen kan worden? Maar eerst, wat is blozen nou eigenlijk?

Wat is blozen?

Wat is blozen?

Het rood worden in het gezicht, nek en soms ook borst, in combinatie met een gevoel van ongemak noemen we blozen. De bloedvaatjes in het gezicht worden wijder, waardoor er meer bloed naar de vaten stroomt. Zo ontstaat de roodheid. Blozen is een reactie op een emotie, dat zich uit in een lichamelijke en zichtbare reactie.
Blozen wordt als onprettig ervaren omdat het emoties blootlegt die men liever niet laat zien.
Hoewel veel mensen er wel eens last van hebben, hebben sommige mensen er dusdanig last van dat het hun levenskwaliteit beïnvloedt. 

Ontdek Hypnotherapie voor Blozen
De allerbeste therapeuten in Nederland

Gecertificeerd & zorgvuldig geselecteerd

Gratis kennismakings- gesprek

met al onze therapeuten

Plan zelf eenvoudig en snel een afspraak

op een moment dat het jou uitkomt

Oorzaak blozen

Waarom blozen we?
Blozen is een reactie op stress, spanning, schaamte, angst of een andere emotie en zorgt voor een verwijding van de bloedvaten van kin, wangen, voorhoofd, nek en borst.
De mate van blozen verschilt per persoon. Bij een persoon met een dunnere huid zul je het blozen meer waarnemen. Het blozen kan ook toenemen wanneer iemand bijvoorbeeld wordt gewezen op het feit dat hij of zij rood wordt.

Naast blozen door het gevoel van ongemak, kunnen een huidaandoening, de meno-pauze en het gebruik van bepaalde medicijnen de oorzaak zijn van blozen.

Hoe blozen voorkomen?

Hoe blozen voorkomen?

Blozen gebeurt vaak onverwacht en het is niet eenvoudig om blozen te voorkomen.
Er zijn medische behandelingen tegen blozen voorhanden zoals een operatie of medicijnen die in sommige gevallen effectief blijken. Echter, hierbij wordt voorbijgegaan aan de onderliggende oorzaak van het probleem.
Wil je blozen voorkomen dan kun je het beste deze onderliggende oorzaak van blozen wegnemen.
Het gaat hier dan om het voelen van ongemak en angst in bepaalde situaties. 

Kom vrijblijvend in contact

Hypnotherapie tegen blozen

Hypnose in de vorm van therapie tegen blozen blijkt een succesvolle manier om het blozen aan te pakken. Samen met de therapeut ga je aan de slag om de oorzaak en het probleem aan te pakken. Tijdens hypnotherapie wordt je onderbewustzijn aangesproken met als doel stress, angst of ongemak in bepaalde situaties weg te nemen. Hypnotherapie tegen blozen zorgt ervoor dat nieuwe gedachte- en gedragspatronen worden aangeleerd waardoor in deze situaties kalm en zelfverzekerd blijft.

whatsapp-chat button