Jezelf leren kennen in 4 stappen

“Jezelf vinden is de meest fundamentele onderneming van je leven." - Friedrich Nietzsche

Velen van ons onderwerpen zich aan het comfort van het leven binnen de gebaande paden.  Maar wat als je besluit om erbuiten te treden en je jezelf wilt leren kennen? Het kan leiden tot persoonlijke transformatie, het vinden van je persoonlijke waarden en het loskomen van opgelegde overtuigingen door je eigen overtuigingen te creëren. Kortom, het vinden van jezelf.
 
Veel mensen komen op een punt in het leven waarin ze op zoek gaan naar zichzelf. Het kan dan goed zijn om de tijd te nemen en na te denken over wat je echt wil. Stel je voor hoe je leven eruit zou zien als je wist dat je niet kon falen. De comfortzone houdt je vaak in een leven en carrière die wellicht niet echt bij je passen. Hoe zit het met andere interesses en jouw passies?

Jezelf leren kennen tips

Het ontwikkelen van een 'zelfbewustzijn' is de basis om een ​​groot leider te worden. Dit artikel beschrijft vier eenvoudige stappen op basis van de theorie van de beroemde filosoof Nietzsche, die je op weg helpen om jezelf te vinden.

1. Volg alsjeblieft niet de kuddementaliteit!

1. Volg alsjeblieft niet de kuddementaliteit!

De kuddementaliteit bevordert gelijkheid en comfort. Maar het beperkt tegelijkertijd ook de creativiteit. Het is gebaseerd op de houding van de meerderheid, die zich niet wil onderscheiden van een groep uit angst om afgewezen te worden. Elk individu dat te veel opvalt, wordt als angstaanjagend en gevaarlijk gezien omdat de kudde bang is voor verandering en zich bedreigd voelt door het onbekende, aldus Nietzsche.

Leer jezelf kennen met hypnose
2. Omarm de moeilijkheid van zelfontdekking

2. Omarm de moeilijkheid van zelfontdekking

Om te voorkomen dat je overweldigd wordt door de kudde, moet je er afstand van nemen en ernaar streven om vrij te zijn. Dit betekent vaak dat je je levensstijl en relaties moet veranderen. Kijk diep in je angsten, analyseer je emoties en daag jezelf uit om je innerlijke genie te vinden. Jezelf leren kennen is niet de weg van de minste weerstand.

“Geen prijs is te hoog voor het voorrecht jezelf te kennen. Weiger de gemakkelijke weg te kiezen en begin de zoektocht naar jezelf, hoe beangstigend ook.”
 
Om in contact te komen met je innerlijke genie, de beste vorm van jezelf, moet je een pad bewandelen dat nog niet eerder bewandeld is. Voorkom dat je op een zinloze manier door het leven gaat. Jezelf leren kennen is het vinden van je uniekheid en de waarden en kwaliteiten waar je echt van houdt en die jou vertegenwoordigen. Niemand anders kan dat pad namens jou bewandelen.

Gratis hypnose audio
De allerbeste therapeuten in Nederland

Gecertificeerd & zorgvuldig geselecteerd

Gratis kennismakings- gesprek

met al onze therapeuten

Plan zelf eenvoudig en snel een afspraak

op een moment dat het jou uitkomt

3. Zeg ja tegen wat jou betekenis geeft

"Hij die een waarom heeft, kan bijna elk hoe verdragen". Dit betekent 'ja' zeggen tegen de dingen waar je waarde aan hecht. Dit betekent dat je je eigen betekenis en waarden creëert en gaat voor wat jij waardeert, in plaats van wat de kudde zegt.
 
Jezelf leren kennen en jezelf creëren zal ongetwijfeld leiden tot een aantal mislukkingen. Omarm deze mislukkingen samen met je successen. Begrijp dat elke ervaring bijdraagt aan wie je bent en wat je op dit moment doet. Door van je leven te houden, wat er ook gebeurt, zal ervoor zorgen dat je zelfs op de slechtste momenten de betekenis ervan kan inzien.

4. Vind jouw eigen waarden

Als je je leven nog een keer en nog een keer en nog een keer zou moeten leven, zou je het  dan anders doen? Het is belangrijk om vragen over jezelf te stellen. Is wat je doet echt zinvol voor je, of doe je het omdat de kudde denkt dat het goed is? Wat zou je anders willen doen? Als je het gevoel hebt dat jouw manier van leven voor herhaling vatbaar is, is de kans groot dat je het aangedurfd hebt om je eigen set van waarden en normen te creëren.
 
Als je merkt dat je dezelfde “fouten” herhaalt en je soms verpletterd voelt, is de kans groot dat je nog steeds een slaaf van je kudde bent. En erger nog, van jezelf. Dit betekent dat je nog geen volledig ontwikkeld individu bent en dat er nog werk aan de winkel is.
 
Dus stel jezelf de vraag: zou je je leven opnieuw op dezelfde manier willen leven? Als het antwoord nee is, is het tijd om te ontsnappen uit de gevangenis die je voor jezelf gebouwd hebt.


<h2>Jezelf leren kennen met hypnotherapie</h2>

Jezelf leren kennen met hypnotherapie

Heb jij vragen over jezelf en wil jij jezelf beter leren kennen? De therapeuten van Hypnose Zorg Nederland helpen je graag hierbij. Tijdens hypnotherapie in Noord Brabant, of ergens anders in Nederland, ga je samen met de therapeut op zoek naar jouw diepgewortelde denkpatronen die je belemmeren in het vinden van je ware ik. Neem contact op met een van onze therapeuten in jouw omgeving en laat je helpen de dromen na te jagen die zin geven aan je leven.

Kom vrijblijvend in contact
whatsapp-chat button