<h1>Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten</h1>

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten

Heb je moeite om met je negatieve innerlijke zelf om te gaan en last van negatieve gedachten? Zou je willen dat je met je schoolvrienden af ​​kon spreken voor die veelbesproken reünie? Of met een geliefde naar het strand gaan? Of een uitdagende lange wandeling maken met gezinsleden? Of gewoon blij zijn als iemand in je omgeving aan je denkt en de moeite neemt om te bellen of langs te komen? Voor sommige mensen zijn dit niet alleen uitdagende gebeurtenissen, maar ze kunnen ook een gevoel van een laag zelfbeeld, ongelukkigheid en hopeloosheid van binnenuit creëren.

Vaak vinden velen van ons die deze emoties  en negatieve gedachten ervaren het onmogelijk om uit de enorme krater te klimmen die we zelf hebben gecreëerd. Dit kan vaak leiden tot een hekel hebben aan jezelf en anderen en tot een gebrek aan zelfvertrouwen, wat van invloed kan zijn op alle gebieden van je leven.

Negativiteit komt normaal gesproken voort uit negatieve ervaringen uit het verleden. We ervaren allemaal momenten waarin het leven niet echt volgens plan verloopt, maar we weten dat dit meestal tijdelijk is. Het probleem is wanneer negativiteit de norm wordt. Het kan worden vergeleken met een tijd verdrietig zijn en in een diepe depressie verkeren. Sterker nog, degenen bij wie de diagnose depressie is gesteld, hebben ook de neiging om vast te zitten in negatieve denkpatronen.

Over het algemeen beginnen negatieve gedachten met het ervaren van fouten, kritiek of zelfs persoonlijke bedreigingen. Deze gebeurtenissen kunnen zo schadelijk zijn dat ze in je onderbewustzijn blijven, waardoor je er lang na de gebeurtenis aan blijft denken. Ze manifesteren zich dan en worden jouw focus van aandacht.

Als je een kind bijvoorbeeld herhaaldelijk vertelt dat het in de eerste jaren van zijn leven stout is, zullen ze het uiteindelijk geloven. Dit kan leiden tot negatieve uitspraken over jezelf, zoals 'Ik ben niet zo goed als anderen' of 'Ik ben een slecht persoon'. Hoe langer deze cyclus aanhoudt, hoe waarschijnlijker het is dat je denkpatronen besmet zijn geraakt met negativiteit.

Negativiteit is een gewoonte, wat betekent dat het een aangeleerde emotie en gedrag is. Als je kunt leren negatief te zijn, dan is het goede nieuws dat je ook kunt leren deze emotie en negatieve gedachten uit te roeien en te vervangen door positiviteit. Door je denken te herprogrammeren, kun je beginnen met het proces van het veranderen van je leven.

Het zal niet iets zijn dat van de ene op de andere dag kan worden veranderd, maar behandelingen met behulp van positieve suggesties en hypnose zullen het probleem aanpakken en kunnen helpen om je negatieve gedachten te heroriënteren. Hypnotherapie stelt de bewuste geest (logisch, kritisch en analytisch) in staat om te worden omzeild door rechtstreeks tot de onbewuste geest te spreken (onvoorwaardelijk accepteren) in een taal die het begrijpt met behulp van patronen, associaties en metaforen.

Het cruciale element is om die negatieve gedachten te stoppen zodra ze in je geest opkomen en je focus te verleggen naar iets positiefs. Wanneer je brein wordt gevoed met positiviteit, maakt het je automatisch gelukkig, wat je in staat stelt productiever en succesvoller te worden en een meer bevredigend en plezierig leven te leiden.

Handige tips om je positiever te voelen:

Probeer je voor te stellen dat je doet wat je leuk vindt om te doen. Luisteren naar muziek, winkelen, spelletjes spelen, een boek lezen, sterren kijken, enz... ga terug naar die momenten en merk hoe het voelt.
Omring jezelf met positieve vrienden en familie die op een ondersteunende manier werken. Als je je tijd doorbrengt met negatieve mensen, zullen ze je onvermijdelijk naar beneden halen.
Herformuleer de negatieve gedachten die je op een negatieve manier laten denken. Probeer het positieve te zoeken in een slechte situatie. Als je bijvoorbeeld vast komt te zitten in een file, luister dan naar een interessante podcast. Besteed die tijd goed aan het leren van iets nieuws.
Luister naar de podcast genaamd 'Happier' van Gretchen Rubin. Ze is een invloedrijke en tot nadenken stemmende auteur die zich richt op geluk en de menselijke natuur.
Een andere interessante podcast is 'The Good Life Project' van Jonathan en Stephanie Fields. Het paar deelt discussies over het leven, met een gevoel van betekenis.
Leuk om te beluisteren is het  luisterboek ‘Think Like a Monk’ van Jay Shetty. Hij is inspirerend en zeker een aanrader om te beluisteren.
Stel jezelf dagelijks haalbare doelen. Het kan gaan om een ​​wandeling in de natuur, een bepaald aantal pagina's in een boek lezen, iets nieuws koken, de tuin wieden of iemand bellen om gewoon hallo te zeggen.

Negatieve gedachten aanpakken met hypnotherapie

Hypnotherapie is een krachtig hulpmiddel dat kan helpen vaardigheden te ontwikkelen om een ​​negatieve mindset om te zetten in een positieve. In plaats van je te concentreren op nutteloze gedachten en overtuigingen, kun je leren om die gedachten en overtuigingen opnieuw te formuleren en te streven naar positieve resultaten en een gelukkiger leven te leiden.

whatsapp-chat button