Problemen tijdens seks

Problemen tijdens het hebben van seks is iets wat vaak voorkomt. Veel mensen durven er niet over te praten. 
Hoewel seksuele problemen over het algemeen meer bespreekbaar zijn dan tientallen jaren geleden, rust er nog altijd een taboe op. 

Dit zorgt ervoor dat mensen die problemen tijdens seks ervaren hier soms lang mee rondlopen en in sommige gevallen hier zelfs met hun partner niet over communiceren, met als gevolg dat zij niet genieten van de seks zoals zij dat graag zouden willen.

Veel voorkomende seksuele problemen bij vrouwen en mannen

Veel voorkomende seksuele problemen bij vrouwen en mannen

Over het algemeen verschillen de seksuele problemen voor mannen en vrouwen. Veel voorkomende seksuele problemen bij vrouwen zijn pijn tijdens de seks, minder zin in seks en niet kunnen klaarkomen. Bij de man gaat het vaak om erectieproblemen of juist te snel klaarkomen. 

Ontdek Hypnotherapie voor Seksuele Problemen
De allerbeste therapeuten in Nederland

Gecertificeerd & zorgvuldig geselecteerd

Gratis kennismakings- gesprek

met al onze therapeuten

Plan zelf eenvoudig en snel een afspraak

op een moment dat het jou uitkomt

Oorzaken van seksuele problemen

Seksuele problemen kunnen een lichamelijke oorzaak hebben maar in de meeste gevallen zijn problemen tijdens seks te herleiden naar een mentale of psychische oorzaak. Belemmerende gedachten en gevoelens van angst, schaamte, stress en prestatiedruk kunnen het ervaren van bepaalde seksuele prikkels in de weg staan. Ook verveling of oververmoeidheid kunnen een rol spelen.Hierdoor kan bijvoorbeeld een erectie of een orgasme uitblijven.

Als gevolg van deze belemmerende gedachten van angst- en pijn kunnen de seksuele problemen in een negatieve spiraal terecht komen. Wanneer je als vrouw bijvoorbeeld een keer pijn hebt gehad bij het hebben van seks, vergroot angst voor de pijn juist de kans op herhaling van de pijn bij de volgende geslachtsgemeenschap. Voor mannen geldt dit bijvoorbeeld voor de angst voor het mogelijk wederom uitblijven van een erectie.

Hypnose

Hypnose

Met hypnotherapie kunnen deze belemmerende gedachten die de oorzaak zijn van problemen tijdens seks, worden onderzocht en weggenomen. 
Dit zijn vaak diepgewortelde en onbewuste gedachtepatronen die tijdens hypnose op een rustige en kalme manier aan de oppervlakte worden gebracht. Negatieve denkpatronen die vaak gerelateerd zijn aan gevoelens van angst en schaamte, worden onderzocht en vervangen door positieve denkpatronen en overtuigingen met als doel het genot van seks terug te brengen. 

Kom vrijblijvend in contact

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! (ook online mogelijk)

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek. Samen in een gesprek van ongeveer 20 minuten bekijken we samen hoe wij jou optimaal kunnen helpen.

Online therapie: Tevens kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

whatsapp-chat button