Wat is vliegangst?

Vliegangst wordt ook wel ‘aviofobie’ genoemd en is een hevige angst voor vliegen. Sommige mensen ervaren enkel angst tijdens het opstijgen of landen, anderen hebben er vanaf het instappen tot uitstappen last van of krijgen alleen al bij de gedachte aan een toekomstige vliegreis een paniekaanval. Symptomen van vliegangst kunnen zijn het ervaren van hevige emoties, een hoge hartslag, een drukkend gevoel op de borst, hyperventilatie en misselijkheid.


Hoe ontstaat vliegangst?

Vliegangst ontstaat meestal naar aanleiding van een (traumatische) ervaring of herinnering gerelateerd aan vliegen. Het kan zijn dat je ooit een keer te maken hebt gehad met hevige turbulentie of technische problemen tijdens het vliegen. De angst voor vliegen kan ook ontstaan door films of nieuwsberichten over een vliegtuigongeluk.
Vaak is er sprake van een onderliggende oorzaak voor de vliegangst zoals claustrofobie, hoogtevrees, angst voor verlies van controle of angst voor paniekaanvallen.

<strong>Overwin je vliegangst en ga weer ontspannen op vakantie!</strong>

Overwin je vliegangst en ga weer ontspannen op vakantie!

Hoewel uit de cijfers blijkt dat het vliegtuig eigenlijk één van de veiligste vervoersmiddelen is, zijn veel mensen zenuwachtig wanneer ze in een vliegtuig instappen. Klamme handjes en een verhoogde hartslag als gevolg. Bij sommige mensen is de angst om te vliegen zo groot dat zij last krijgen van hevige emoties en paniekaanvallen en het vliegen liever helemaal vermijden. Dit kan hinderlijk zijn als je je vakantie toch echt aan dat witte strand wil doorbrengen. 

Ontdek Hypnotherapie voor vliegangst
De allerbeste therapeuten in Nederland

Gecertificeerd & zorgvuldig geselecteerd

Gratis kennismakings- gesprek

met al onze therapeuten

Plan zelf eenvoudig en snel een afspraak

op een moment dat het jou uitkomt

Tips tegen vliegangst!

Tips tegen vliegangst
Heb je last van vliegangst en ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Dan volgen hier enkele tips die je kunnen helpen. 
  • Kom op tijd. Zorg dat je op tijd vertrekt naar het vliegveld. Zo voorkom je dat je gehaast en gestresst aankomt. Dit geeft je tijd om te ontspannen en wellicht ontspannings- en ademhalingsoefeningen te doen. 
  • Probeer cafeïne en suikers te mijden. Deze zorgen voor meer onrust en angst. 
  • Vergeet niet dat vliegen een van de veiligste transportmiddelen is. De kans dat er iets gebeurt is nihil. Jaarlijks stappen miljoenen mensen in een vliegtuig en landen veilig op hun bestemming. 
  • Turbulentie kan vervelend zijn en behoorlijk wat schrik aanjagen. Wanneer je te maken hebt met turbulentie in de lucht, probeer te beseffen dat dit normaal is. Het is de beweging die een vliegtuig maakt op golven van de lucht die in beweging is. 
  • Visualiseer je vakantiebestemming. Denk aan de positieve dingen zoals zon, strand, zee en lekker eten. 
  • Neem voordat je op vliegvakantie gaat een aantal sessies met een hypnotherapeut om je vliegangst te overwinnen.

<h2>Hypnotherapie tegen vliegangst</h2>

Hypnotherapie tegen vliegangst

Vliegangst Hypnotherapie kan de oplossing zijn voor het wegnemen van vliegangst. De angst kan diepgeworteld zijn in het onderbewustzijn. De vliegangst kan zijn gerelateerd aan een traumatische ervaring of een andere ervaring uit het verleden waar je je niet meer bewust van bent. Waar komen deze gevoelens van angst vandaan? Omdat er vaak een onderliggende angst zoals claustrofobie of angst voor paniekaanvallen meespeelt, kun je dit samen met je therapeut onderzoeken en ermee aan de slag gaan. De hypnotherapeut gaat samen met je op zoek naar de oorsprong van de angst en vervolgens zullen de negatieve associaties met vliegen worden omgezet in positieve. Je zult weer ontspannen in het vliegtuig stappen en volop genieten van je vakantie.

Kom vrijblijvend in contact

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! (ook online mogelijk)

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past? Plan nu een GRATIS vrijblijvende online kennismakingsgesprek. Samen in een gesprek van ongeveer 20 minuten bekijken we samen hoe wij jou optimaal kunnen helpen.

Online therapie: Tevens kun je bij hypnosezorg.nl terecht voor een online therapie sessie. Deze vorm van hypnotherapie is net zo waardevol als een face-to-face gesprek. Veilig en comfortabel vanuit je eigen huis. Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je gezondheid!

whatsapp-chat button