Zelfvertrouwen, win het terug!

Welke waarde geef jij aan jezelf, hoe zeker ben je van jezelf? De antwoorden op deze vragen hangen samen met je zelfvertrouwen. De één heeft het meer dan de ander.  
Een gezonde mate zorgt voor meer zelfontplooiing en groei. Je durft je uit te spreken, je durft op te komen voor jezelf en je zit beter in je vel. Je durft jezelf te zijn.
Wanneer je een beperkte mate van zelfvertrouwen hebt, kan dit vervelend zijn en je beperken in de kwaliteit van leven.

Wat is zelfvertrouwen en hoe kun je aan zelfvertrouwen werken?


Wat is zelfvertrouwen?

Het woord zegt het al, zelfvertrouwen is de mate van vertrouwen in jezelf. Zelfvertrouwen is beïnvloedbaar door omgeving en ervaringen en vaak ligt een groot deel van de oorsprong van je zelfvertrouwen in je verleden, in je jeugd en opvoeding. Onze successen en mislukkingen werden en worden door de omgeving, door ouders, vrienden en collega’s op een bepaalde manier beoordeeld of veroordeeld. Dit heeft voor een groot deel je zelfvertrouwen en je gedachten bepaald. Ook factoren in de huidige maatschappij zoals de ideaalplaatjes dat we elke dag kunnen zien op social media, kunnen een deuk geven in je zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen kan gezien worden als een combinatie van vertrouwen in eigen vaardigheid en waardigheid.

Vertrouwen in vaardigheid

Vertrouwen in vaardigheid

Het vertrouwen in vaardigheden gaat om het geloof in eigen talenten en competenties. Het vertrouwen in je eigen mogelijkheden, het geloven in je eigen kracht en kunde. Het gaat om vertrouwen in activiteiten zoals je geloof in prestaties in werk, sport of hobby's. Misschien kun je bijvoorbeeld heel goed koken en je hebt het volste vertrouwen in deze vaardigheid. Vol zelfvertrouwen verzorg jij een heerlijk diner voor je vrienden en je weet dat ze zullen smikkelen. En misschien heb je zelfs het vertrouwen dat ze je zullen overladen met complimentjes. Je weet dat je het kan en hoe beter je het kan, hoe meer je zelfvertrouwen groeit.

Boost je Zelfvertrouwen met het Zelfhypnose programma
Vertrouwen in waardigheid.

Vertrouwen in waardigheid.

Het vertrouwen in waardigheid gaat om het geloof in eigenwaarde. Mensen met een hoge mate van eigenwaarde hebben een positief zelfbeeld en vinden dat ze er mogen zijn. Mensen met een lage mate van eigenwaarde vinden zichzelf niet goed genoeg zoals ze zijn en er mankeert van alles aan ze.
Een goede balans tussen vertrouwen in vaardigheid en waardigheid zorgt voor een gezonde mate van zelfvertrouwen. Het kan dus zo zijn dat je vertrouwen hebt in bepaalde vaardigheden maar niet voldoende vertrouwen in je eigen waardigheid. 

Ontdek Hypnotherapie voor zelfvertrouwen
De allerbeste therapeuten in Nederland

Gecertificeerd & zorgvuldig geselecteerd

Gratis kennismakings- gesprek

met al onze therapeuten

Plan zelf eenvoudig en snel een afspraak

op een moment dat het jou uitkomt

Waarom is zelfvertrouwen belangrijk?

Zelfvertrouwen helpt je vooruit te komen, het leidt tot persoonlijke groei, zelfontplooiing en zelfverzekerdheid. Het maakt je veerkrachtiger en weerbaar bij tegenslagen
en je zit lekkerder in je vel. Je voelt je mooi zoals je bent. Je mag er zijn. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je sociale contacten maakt en goed presteert op je werk.
Je hebt meer overtuigingskracht en motivatie om te bereiken wat je wil. Met de juiste hoeveelheid zelfvertrouwen is het eenvoudiger om gelukkig te zijn.

Tips voor zelfvertrouwen!

Ervaar jij een gebrek aan zelfvertrouwen? Gelukkig kun je op elke leeftijd aan zelfvertrouwen werken. Deze tips kunnen je daarbij helpen.
  • Accepteer jezelf zoals je bent. Niemand is perfect. 
  • Ken je kwaliteiten en talenten. Het geeft meer zelfvertrouwen te focussen op de dingen die je wél kan in plaats van die je niet kan. Zet eventueel een lijstje op papier. Vergeet niet je kwaliteiten en talenten ook te gebruiken.
  • Ga de uitdaging aan en zoek af en toe de onzekerheid op. Uit je comfort-zone stappen is een goede manier om je zelfvertrouwen een boost te geven. Let er wel op dat je een realistisch doel stelt en niet te grote stappen neemt.
  • Probeer falen te zien als een vorm van groei. Ben niet te streng voor jezelf. Iedereen maakt fouten. 
  • Boek een aantal sessies met een hypnotherapeut. Hypnotherapie kan je helpen bij het terugwinnen van een gezonde dosis zelfvertrouwen.

<h2>Hypnotherapie voor meer zelfvertrouwen</h2>

Hypnotherapie voor meer zelfvertrouwen

Tijdens hypnotherapie ga je samen met de therapeut op zoek naar de oorsprong van het gebrek aan zelfvertrouwen en de negatieve gedachten uit het onderbewustzijn die hieraan gekoppeld zijn. Tijdens hypnose kunnen deze negatieve gedachten worden omgezet in positieve gedachten, wat ervoor zal zorgen dat je zelfverzekerder bent. Krijg het vertrouwen terug in je eigen ik, want je mag er meer dan zijn!

Kom vrijblijvend in contact
Online programma ‘Boost je zelfvertrouwen met hypnose’
NIEUW

Online programma ‘Boost je zelfvertrouwen met hypnose’

Niemand wordt geboren met een gebrek aan zelfvertrouwen. Deze belemmerende gedachten en overtuigingen zijn door de jaren heen ontstaan en zitten vastgeroest in je onderbewustzijn. Met hypnose werk je direct met je onderbewustzijn om deze innerlijke gedachten en emoties te herprogrammeren. Dit 21-daags online hypnose programma geeft jou een powershot voor je zelfvertrouwen vanuit jezelf.

Ik wil meer info
whatsapp-chat button