Ervaringen met PDS-hypnotherapie

Hypnotherapie is een effectieve behandelmethode gebleken bij het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat één op de drie mensen blijvende verlichting van klachten ervaart met hypnotherapie. Bij sommige mensen gebeurt dit zelfs al na een paar sessies. Zo kunnen patiënten door middel van hypnose de klachten onder controle houden. Als er veranderingen ontstaan door hypnotherapie, dan zijn deze meestal direct en blijvend. Dat blijkt uit hypnotherapie en PDS ervaringen van patiënten.

Ervaringen PDS bestrijden met hypnotherapie

Verstoorde communicatie tussen hersenen en darmen

Verstoorde communicatie tussen hersenen en darmen

De oorzaak van PDS is nog steeds niet precies bekend. Wel wordt er de laatste jaren meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar PDS waardoor steeds meer duidelijk wordt over de verschillende factoren die een rol spelen. Zeker is in elk geval dat het gaat om een verstoorde communicatie tussen de hersenen en de darmen. Mensen met PDS hebben vaak een beschadigde darmwand en ook hebben darmbacteriën een andere samenstelling. Vermoedelijk speelt ook erfelijke aanleg een grote rol, maar PDS kan ook ontstaan na een maag-darmontsteking.

Ervaring PDS ​en voedingsmiddelen

Ervaring PDS ​en voedingsmiddelen

Vrijwel alle mensen met PDS geven aan dat bepaalde voedingsmiddelen klachten duidelijk verergeren. Zo veroorzaakt het eten van bonen en koolsoorten buikpijn omdat deze voedingsmiddelen niet goed worden verteerd. Het slikken van het enzym Alpha-Galactosidase kan verlichting geven, net als het eten van voeding met goede bacteriën voor de darmflora zoals yoghurt. Ook is het raadzaam om voorzichtig te zijn met het eten van groenten zoals broccoli, koolraap en spruitjes omdat deze zorgen voor fermentatie in de darmen. Eet vooral vezelrijke voedsel, alleen rijpe vruchten en gekookte groenten. En neem zes kleine maaltijden verspreid over de dag in plaats van drie grote maaltijden. Combineer het aangepaste menu met hypnose voor een nog beter resultaat. De hypnotherapie bij PDS ervaringen zijn positief.

P​DS-hypnotherapie ervaringen

P​DS-hypnotherapie ervaringen

Patiënten hebben positieve hypnotherapie PDS ervaringen opgedaan. Wil jij ook geholpen worden? Laat je door je huisarts of specialist doorverwijzen naar een hypnotherapeut van Hypnose Zorg Nederland. Zij gaan aan de slag met jouw klachten en doen dat op basis van zogenaamde klachtenscores. Kies de therapeut uit waar jij je goed bij voelt. Vertrouwen is een zeer belangrijk aspect bij hypnotherapie, net als je veilig voelen. De therapeut zorgt dat je de pijnklachten, stress en andere psychische oorzaken onder controle kunt houden door middel van positieve gedachtebeelden. De ervaring leert dat hiervoor slechts 5 tot 8 behandelingen nodig zijn, daarna kun je je zelf helpen met zelfhypnose-oefeningen. Uit de verhalen op de patiëntenforums op het internet blijkt dat bijna iedereen positieve ervaringen heeft met hypnotherapie bij PDS, ook bij zeer jonge kinderen. Klachten verminderen en kunnen zelfs verdwijnen. Helpt hypnotherapie mij bij PDS?

Hypnotherapie roept bij veel mensen ten onrechte associaties op met de spectaculaire televisieoptredens van bekende hypnotiseurs

Hypnotherapie roept bij veel mensen ten onrechte associaties op met de spectaculaire televisieoptredens van bekende hypnotiseurs

Ten onrechte. Hypnotherapie bij PDS ervaringen spreken boekdelen. De hypnose wordt door de meeste mensen ervaren als een zeer intensieve vorm van ontspanning. Hypnose legt ook een relatie met gebeurtenissen in het heden en verleden. Het geeft je de tools in handen waarmee je je lichaam en geest, dus ook je klachten onder controle houdt. Zo kun je door middel van oefeningen tot rust komen en keert ook de rust in je darmen terug. Niet voor niets wordt in steeds meer ziekenhuizen medische hypnose gebruikt om patiënten met PDS van klachten af te helpen. Hypnotherapie wordt ook steeds vaker ingezet bij andere darmaandoeningen zoals Crohn en Colitis. Benieuwd geworden naar de ervaringen met hypnotherapie bij PDS? Neem contact op met een van de therapeuten van Hypnose Zorg Nederland. Zij helpen je graag verder.

Sessie inplannen
whatsapp-chat button