Virtuele maagband onder hypnose: ervaringen van cliënten 

In het begin van de jaren 2000 werd het concept van een virtuele of ‘hypnotische’ maagband ontwikkeld. In tegenstelling tot een werkelijke fysische maagband is er bij een virtuel maagband
geen sprake van een heelkundige ingreep. Het ‘aanbrengen’ van een virtuele maagband gebeurt louter en alleen in je onderbewustzijn tijdens hypnosesessies. Welke virtuele maagband ervaringen hebben mensen zoal? Over het algemeen zijn de ervaringen met virtuele maagband erg positief. Je hebt geen last van vervelende bijwerkingen, terwijl het effect vergelijkbaar is met dit van een werkelijke fysische maagband.

Ervaringen virtuele maagband

Ervaringen virtuele maagband tegenover fysische maagband

Ervaringen virtuele maagband tegenover fysische maagband

Talloze mensen kampen met overgewicht. In onze moderne samenleving is er op haast elke hoek van de straat eten te koop en wordt er veel te veel calorierijk en geraffineerd voedsel geconsumeerd. Eten is voor sommige mensen een ware obsessie, met chronisch overgewicht tot gevolg. Velen nemen hun toevlucht tot een dieet, maar meestal is dit geen blijvende oplossing. Door het plaatsen van een maagband krijg je sneller een verzadigd gevoel en ga je vanzelf minder eten.

Een fysische maagband vergt een ingrijpende operatie, uitgevoerd onder volledige narcose. De chirurg brengt een siliconen bandje aan om het bovenste gedeelte van de maag. Zo ontstaat er een soort ‘voorkamer’ in je maag, die slechts een beperkte hoeveelheid voedsel kan opnemen. Al na een kleine hoeveelheid eten is je hongergevoel over. De maagband kan losser gemaakt worden of aangespannen worden door het inspuiten van een zoutoplossing in een poortkatheter die verbonden is met de maagband.

Een virtuele maagband leidt bij vrijwel alle cliënten tot een aanzienlijk gewichtsverlies

Een virtuele maagband leidt bij vrijwel alle cliënten tot een aanzienlijk gewichtsverlies

Hoewel mensen flink wat kilo’s kwijtraken na de plaatsing van een fysische maagband, kampen de meesten ook met vervelende bijwerkingen zoals braken, misselijkheid, reflux en een moeizame herstelperiode na de ingreep. En wat zijn de ervaringen bij maagband onder hypnose? Een virtuele maagband leidt bij vrijwel alle cliënten tot een aanzienlijk gewichtsverlies, zonder medische ingreep en zonder herstelperiode of nefaste bijwerkingen. De virtuele maagband ervaringen die cliënten delen op forums of op social media zijn erg positief. Het uiteindelijke doel, afvallen, wordt met een hypnotische maagband eveneens bereikt, maar dan zonder een risicovolle operatieve ingreep.

Hypnotische maagband: ervaringen met hypnotherapie

Hypnotische maagband: ervaringen met hypnotherapie

De meeste mensen kijken vreemd op als je met hen praat over virtuele maagband ervaringen of ervaringen met hypnose in het algemeen. Hypnose? Dat hoort voor velen thuis in de wereld van amusante hypnoseshows en wordt meestal beschouwd als goochelarij. Niets is echter minder waar: hypnose is een werkelijk bestaand natuurlijk verschijnsel, te vergelijken met een diepe trance. Waarschijnlijk besef je het zelf niet, maar je komt vaker dan je denkt in een toestand van lichte hypnose. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je erg geconcentreerd een spannend boek aan het lezen bent en alles om je heen even vergeet.

Een hypnotherapeut brengt zijn cliënt in een diepe trance, waarbij de aandacht van de cliënt zich uitsluitend concentreert op innerlijke gevoelens, gedachten en emoties. Onder hypnose is je onderbewustzijn, dat voor meer dan 90% verantwoordelijk is voor al wat je doet en denkt, gemakkelijk beïnvloedbaar. Dit is overigens wetenschappelijk aangetoond: onderzoekers hebben vastgesteld dat de hersenactiviteit sterk vertraagt onder hypnose, waardoor je onderbewustzijn heel ontvankelijk is voor nieuwe stimuli, ideeën en opvattingen.


WILD FM Dj's over hun ervaring met de Virtuele Maagband

Twee bekende Radio Dj's Jesper Kleine en Bas van Teylingen hebben in samenwerking met Hypnose Zorg Nederland een Virtuele Maagband gekregen en delen hierover op de radio. Hierbij een Fragment van hun ervaring.

Ervaringen maagband onder hypnose

Ervaringen maagband onder hypnose

Het ‘plaatsen’ van een virtuele maagband gebeurt door ervaren hypnotherapeuten. Onder hypnose wordt je onderbewustzijn zodanig beïnvloed dat je er onbewust rotsvast in gelooft dat er een fysische maagband om je maag zit. Hoewel je bewust natuurlijk heel goed weet dat je geen operatie ondergaan hebt, ga je je wel gedragen alsof die maagband er werkelijk zit. Cliënten die hun hypnose maagband ervaringen delen op internetforums en blogs, spreken over een duidelijke verandering in levensstijl, het bewuster omgaan met voedsel, het kiezen voor gezonde kost, het verorberen van veel kleinere porties en het verdwijnen van een ziekelijke drang om te eten. De vele positieve ervaringen met hypnose maagband liegen er niet om: gemiddeld val je de eerste week 2 kilo af, en daarna gemiddeld een kilo per week. De snelheid waarmee je afvalt is natuurlijk individueel verschillend en wordt vergroot door extra lichaamsbeweging en sport.

Virtuele maagband ervaringen en andere effecten van hypnose. Niet alleen hypnotische maagband ervaringen zijn positief, maar ook de hypnotische behandeling van andere klachten. Het menselijke onderbewustzijn ligt aan de basis van diverse angsten, negatieve denkpatronen, vastgeroeste gewoonten enzovoorts. Met hypnotherapie benadert een therapeut op een relatief eenvoudige en onschadelijke manier het onderbewustzijn van de cliënt. De hypnotherapie is erop gericht om diepgewortelde negatieve en foutieve denkpatronen te doorbreken en verdrongen emoties aan de oppervlakte te laten komen. Op deze manier pakt een hypnotherapeut de oorzaak aan van klachten als irrationele angst, fobieën, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, laag zelfbeeld en dergelijke meer. Hypnotherapie wordt ook succesvol ingezet bij de behandeling van chronische pijn en het afleren van slechte gewoonten, waaronder roken en nagelbijten. Met hypnose vermindert men ook de impact van hinderlijke kwalen als oorsuizen.

Plan een sessie in

Meer weten over virtuele maagband ervaringen

Bij Hypnose Zorg Nederland kom je meer te weten over ervaringen met een hypnose maagband en over hypnotherapie in het algemeen. De technieken die toegepast worden om iemand anders of jezelf onder hypnose te brengen, krijgt vrijwel iedereen onder de knie. Iedereen profiteert van de kracht van hypnose en van de heilzame werking van hypnotherapie, niet alleen om gewicht te verliezen, maar ook bij vele andere klachten en problemen.

Hypnose Zorg  op TV bij Net 5 

Kees Tol leert voor het programma 'Over Gewicht' meer over de Virtuele Maagband en ervaart zelf hoe het is om onder hypnose te zijn!whatsapp-chat button