Is hypnose gevaarlijk?

Mensen die niet precies weten wat hypnose is, beweren weleens dat hypnose gevaarlijk zou zijn. Maar is dat echt zo? Jammer genoeg kampt hypnose nog altijd met het vertekende beeld dat door hypnoseshows werd veroorzaakt. Sommigen beweren dat hypnose niet echt is en ‘gespeeld’ wordt. Anderen verkondigen dat hypnose gevaarlijk zou zijn en dat je er flink mee moet opletten. Soms zouden mensen niet meer uit hypnose komen of volledig de controle over hun geest en gedachten verliezen. Is hypnose gevaarlijk? Hieronder vertellen we er meer over.

Wat is hypnose

Wat is hypnose

Om te beginnen: hypnose is een volkomen natuurlijk verschijnsel, dat altijd al heeft bestaan. Je hoeft er niets magisch of paranormaals achter te zoeken. Hypnose is een staat van diepe trance. Je geest ontspant zich en focust zich compleet op je innerlijke gedachten. Je vergeet even wat er rondom jou gebeurt en je bent alleen bezig met wat je innerlijk denkt en voelt.

Onder hypnose staat je onderbewustzijn volledig open voor beïnvloeding, suggesties en nieuwe ideeën. Dankzij deze ‘eigenschap’ kan een hypnotherapeut negatieve en beperkende gedachtepatronen in je onderbewustzijn opsporen en omvormen tot positieve en constructieve denkwijzen. Je verliest niet je bewustzijn en je behoudt steeds de controle over wat er gebeurt.

De technieken die nodig zijn om iemand onder hypnose te brengen, kan in principe iedereen leren. Het is ook mogelijk om deze technieken op jezelf toe te passen. Men spreekt dan over zelfhypnose.

Ontdek de mogelijkheden van Hypnose
Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Hypnose: gevaarlijk of niet?

Hypnose: gevaarlijk of niet?

Nee, hypnose is niet gevaarlijk. Hypnose is een natuurlijk fenomeen waar niets speciaals of geheimzinnigs aan is. Iedereen komt weleens in een lichte trance, bijvoorbeeld bij het bekijken van een meeslepende film of tijdens het spelen van een spannend spel. Er bestaat geen enkel gevaar dat je in de hypnose blijft ‘hangen’. Je behoudt immers steeds de controle over al wat er gebeurt. Normaal zorgt de hypnotherapeut ervoor dat je uit je trance komt. Als dat niet gebeurt, neemt je bewustzijn het na een tijdje terug over en kom je uit eigen kracht uit hypnose. Het is een fabeltje dat zelfhypnose gevaarlijk zou zijn. Je geest blijft steeds in staat om je uit hypnose te halen, ook bij zelfhypnose.

Beïnvloeding van je onderbewustzijn

Beïnvloeding van je onderbewustzijn

Hypnotherapie, de therapeutische toepassing van hypnose, is gebaseerd op de beïnvloeding van je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn is onder hypnose heel erg vatbaar voor beïnvloeding en suggesties. In principe zouden anderen daar misbruik van kunnen maken. Een geschoolde, ervaren hypnotherapeut begeleidt je echter op een veilige en vertrouwelijke manier. Hij zorgt ervoor dat foutieve gedachtepatronen en belemmerende denkwijzen, die de dieperliggende oorzaak zijn van vele kwalen en problemen, in je onderbewustzijn plaatsmaken voor positieve denkpatronen. Na de hypnotherapie ervaar je een duidelijke vermindering van je klachten.

Is hypnose gevaarlijk? Helemaal niet. Zorg ervoor dat je hulp krijgt van een erkende en goed opgeleide hypnotherapeut en ervaar de heilzame werking van hypnose. Hypnose Zorg Nederland verschaft je alle gewenste inlichtingen over hypnotherapie.

Bekijk wat hypnotherapie kan doen
whatsapp-chat button