<h1><span style=Werkt hypnose bij iedereen?">

Werkt hypnose bij iedereen?

Er bestaat nog veel onwetendheid over hypnose. ‘Werkt hypnose bij iedereen’ is een vraag die men erg vaak hoort. De laatste tientallen jaren erkent de medische wetenschap hypnose steeds meer als een volwaardige behandelmethode. Talloze personen met allerlei fysieke en mentale klachten hebben baat bij hypnotherapie. Toch bestaat er nog veel onwetendheid over de therapeutische mogelijkheden van hypnose. Een vraag als ‘Werkt hypnose bij iedereen?’ hoor je sceptici enorm veel stellen.

Ervaar het zelf
De betekenis van hypnose

De betekenis van hypnose

Werkt hypnose bij iedereen? Voordat we daarop een antwoord geven, gaan we eerst na wat hypnose eigenlijk is. Je komt ongetwijfeld weleens in een toestand van lichte trance, meestal zonder dat je het zelf weet. Soms concentreert je geest zich zodanig op bepaalde gedachten en belevingen, dat je niet merkt wat er rondom jou gebeurt. We maken het allemaal weleens mee: een film of een televisie-uitzending grijpt je heel sterk aan en je hebt niet door dat er iemand iets tegen je zegt.

Hypnose kun je beschouwen als een natuurlijke toestand van diepe trance. Een hypnotiseur volgt een bepaalde methode om iemand in een diepe trance of hypnose te brengen. De technieken die hij gebruikt, kan in principe vrijwel iedereen onder de knie krijgen. Belangrijk om te weten is dat hypnose een natuurlijke bewustzijnstoestand is, waarbij je geest zich ontspant en zich volledig focust op innerlijke gevoelens en gedachten. Er is absoluut niets magisch of paranormaals aan hypnose.  Op geen enkel moment verlies je je bewustzijn of de controle over je geest.

Ontdek de mogelijkheden
Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Werkt hypnose bij iedereen?

Werkt hypnose bij iedereen?

Omdat hypnose een natuurlijke toestand is die neerkomt op een diepe trance, mag je verwachten dat vrijwel iedereen onder hypnose gebracht kan worden. Uit statistieken blijkt inderdaad dat een getrainde hypnotherapeut ongeveer 95% van zijn cliënten onder hypnose kan helpen.

Er zijn wel verschillen in de mate waarin cliënten gevoelig zijn voor hypnose. Sommige mensen zijn gemakkelijker onder hypnose te brengen dan anderen. Dit heeft vooral te maken met de mate waarin je je openstelt voor hypnose. Als je je niet comfortabel voelt bij je hypnotherapeut, geen volledig vertrouwen hebt in wat er gebeurt of jezelf niet compleet kunt ontspannen, wordt het moeilijker om een diepe staat van hypnose te bereiken. De hypnotherapie heeft in dit geval uiteraard minder effect.

Bij wie werkt hypnose niet?

Bij wie werkt hypnose niet?

Bij iemand die absoluut niet onder hypnose wil komen, zal hypnose meestal niet lukken. Niemand is in staat om tot je onderbewustzijn door te dringen als je dat zelf niet wilt.  Als je je hypnotherapeut niet vertrouwt of steeds de controle over jezelf en je omgeving wilt behouden, wordt het vrijwel onmogelijk om in een staat van hypnose te komen.

Het is dus van wezenlijk belang om een hypnotherapeut te vinden die je volledig vertrouwt en bij wie je je ‘laat gaan’. Tijdens een hypnosesessie moet je je comfortabel en ontspannen voelen. Je geest moet als het ware openstaan voor hypnose. Als dat lukt, geniet je volop van de kracht van hypnotherapie. Spreken hypnotherapie en hypnose jou aan? Profiteer zelf van de heilzame werking van hypnose! Bij Hypnose Zorg Nederland kom je er alles over te weten.

Kom vrijblijvend in contact
whatsapp-chat button