Hypnotherapie Flevoland

Hypnotherapie Flevoland?  Ook in deze provincie kun je terecht voor een therapeutische behandeling onder hypnose. Een therapeutische behandeling waarbij de behandelaar hypnose toepast, noemt men hypnotherapie. Flevoland bezit net als alle andere provincies in Nederland een groot aantal centra voor hypnotherapie. Er is ook een groeiend aantal therapeuten die zich specialiseren in het gebruik van hypnose. Flevoland mag dan misschien de jongste provincie van Nederland zijn, mensen die zich door een hypnotherapeut willen laten behandelen kunnen er zeker terecht.

Vele geestelijke en lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in het onderbewustzijn. Verkeerde denkbeelden en foutieve gedachtepatronen, die als het ware ‘vastgeroest’ zijn in je onderbewuste, zijn er vaak de oorzaak van dat je voortdurend angstig bent, dat je telkens te veel eet wanneer je niet goed in je vel zit, dat je een laag zelfbeeld hebt, dat je voortdurend onder stress staat enzovoorts.

Met hypnotherapie is het mogelijk om je onderbewustzijn rechtstreeks te beïnvloeden en deze belemmerende gedachtepatronen te veranderen. Je kunt dit vergelijken met het ‘herprogrammeren’ van een computer. Na een succesvolle hypnotherapie is het gedrag van cliënten anders, omdat de diepgewortelde denkwijzen en ideeën in hun onderbewustzijn ook veranderd zijn. Hypnotherapie vermindert en verhelpt tal van geestelijke en lichamelijke problemen, waaronder depressie, angsten, roken, eetstoornissen, chronische pijn, enzovoorts.  

afspraak inplannen
Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

snel resultaat

Hypnose: niet alleen voor shows

Hypnose: niet alleen voor shows

Hypnose, is dat niet iets wat alleen in shows wordt toegepast? Het verschijnsel hypnose is bij velen helaas alleen maar bekend van populaire shows en tv-voorstellingen. Veel mensen beschouwen hypnose als iets wat thuishoort in de wereld van goochelaars en illusionisten. Niets is echter minder waar. Hypnose is een natuurlijk verschijnsel, dat al van in de oudheid bekend is. In de 18de en 19de eeuw kwamen meer en meer artsen op het idee om hypnose toe te passen als behandeltechniek. In de 20ste eeuw gebruikte de Amerikaanse psychiater Milton Erickson hypnose als een volwaardig onderdeel van psychotherapie. Erickson ging de geschiedenis in als de vader van de moderne hypnotherapie. Flevoland en andere Nederlandse provincies kennen tegenwoordig heel wat centra, praktijken en instellingen waar hypnotherapie met succes wordt ingezet bij de behandeling van diverse aandoeningen.

Kom vrijblijvend in contact
Hoe behandel je klachten met hypnotherapie?

Hoe behandel je klachten met hypnotherapie?

Onder hypnose ben je in een staat van diepe trance. Tijdens een trance ontspant je geest zich en concentreert je aandacht zich op je innerlijke gedachten en gevoelens. Zonder dat je het weet, ervaar je bijna dagelijks een toestand van lichte hypnose. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je aan het dagdromen bent: je geest concentreert zich dan zo sterk op allerlei gedachten, dat je niet doorhebt wat er zich rondom jou afspeelt. Een hypnotherapeut wendt bepaalde technieken aan om zijn cliënt in een diepe trance te brengen. Onder hypnose is je onderbewustzijn heel ontvankelijk voor suggesties en beïnvloeding van buitenaf.

Bekijk toepassingen van hypnose

Hypnotherapie Flevoland: ook iets voor jou?

Wil je ook de positieve effecten ervaren van hypnotherapie en hypnose? Flevoland en andere Nederlandse provincies kennen een ruim aanbod aan hypnotherapeuten en hypnosecentra. Hypnose Zorg Nederland verschaft je alle informatie over de kracht van hypnose en hypnotherapie. Maak kennis met de geweldige mogelijkheden van hypnose, in Flevoland of elders in Nederland.

Kom vrijblijvend in contact
whatsapp-chat button