Hypnotherapie Groningen

In heel Nederland groeit de belangstelling voor de therapeutische toepassingen van hypnose. Groningen vormt daarop geen uitzondering. Hypnotherapie is een behandelvorm waarin de therapeut gebruikmaakt van hypnose. Groningen, Friesland, Drenthe en de rest van Nederland zien het aantal hypnotherapiepraktijken en hypnosecentra sterk groeien. Steeds meer cliënten met klachten als slapeloosheid, voortdurende stress, overmatig eten, irrationele angsten en chronische pijn roepen de hulp in van een therapeut of coach gespecialiseerd in hypnotherapie. Groningen bezit, net als andere Nederlandse provincies, diverse locaties waar je terecht kunt voor opleidingen en workshops over hypnose en hypnotherapie.  Op zoek naar een hypnotiseur in Groningen? Een hypnose praktijk Groningen is ongetwijfeld snel gevonden, met bekwame hypnotherapeuten die je klachten snel en succesvol behandelen.

Tijdens hypnosesessies dringt een hypnotherapeut door tot je onderbewustzijn. De therapeut legt belemmerende, negatieve en verkeerde denkpatronen bloot die de oorzaak zijn van je klachten. Zo’n verkeerd denkpatroon is bijvoorbeeld de overtuiging dat je veel moet eten om jezelf geestelijk wat beter te voelen, of dat je een sigaret moet roken om je te ontspannen. De hypnotherapeut beïnvloedt je onderbewuste en vervangt verkeerde denkpatronen door nieuwe, positieve opvattingen en suggesties. Na de hypnotherapie ben je van je belemmerende overtuigingen en foutieve gedachtepatronen verlost, waardoor je klachten sterk afnemen of volledig weg zijn. Hypnotherapie wordt al veel toegepast om te stoppen met roken, virtuele maagband, angsten en nog veel meer.

Bekijk alle toepassingen
Wetenschappelijk Erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

De heilzame effecten van hypnose

De heilzame effecten van hypnose

Milton Erickson, een Amerikaanse psychiater, gebruikte in de jaren 1950-1960 hypnose als onderdeel van zijn psychotherapie. Men beschouwt Erickson als de grondlegger van de moderne hypnotherapie. Hypnotherapie is gebaseerd op het veranderen en elimineren van diepgewortelde en ‘vastgeroeste’ denkpatronen in je onderbewustzijn. Wist je dat 90% tot 95% van je gedrag, houding, gevoelens en emoties worden bepaald door je onderbewustzijn? De gedachtepatronen in je onderbewustzijn bepalen in grote mate de mens die je bent. Het is dan ook begrijpelijk dat de diepe oorzaak van vele geestelijke en lichamelijk problemen te vinden is in het onderbewuste.

Bekijk toepassingen van hypnose
Hypnose ontdaan van het showelement

Hypnose ontdaan van het showelement

Hoewel hypnose en hypnotherapie meer en meer in de belangstelling staan, kijken veel cliënten raar op wanneer hun therapeut voorstelt om hypnose toe te passen. Veel mensen denken nog steeds dat hypnose thuishoort in de wereld van illusionisme, magie en goochelshows. Hypnose is echter heel wat anders dan wat hypnoseshows je tonen. Wist je dat je vrijwel elke dag eventjes in een toestand van lichte hypnose komt? Wanneer je aan het dagdromen bent bijvoorbeeld, of volledig verdiept bent in een spannend boek. Je geest ontspant zich dan en concentreert zich op al wat je innerlijk beleeft, voelt en denkt. Hypnose is een natuurlijke toestand van diepe trance. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de hersenactiviteit vertraagt wanneer je onder hypnose bent. Je onderbewustzijn is onder hypnose gemakkelijk te benaderen en staat open voor externe beïnvloeding. Deze eigenschap ligt aan de basis van succesvolle hypnotherapie.

Kom vrijblijvend in contact

Meer uitleg over hypnotherapie in Groningen

Hypnose Zorg Nederland verschaft je alle nuttige informatie over hypnotherapie en hypnose in Groningen en daarbuiten. Doe een beroep op een gespecialiseerd hypnotherapeut om aanslepende problemen als fobieën, eetstoornissen, depressie, burn-out en chronische pijn voorgoed uit je leven te bannen. Ondervind zelf de genezende en heilzame werking van hypnotherapie.  

Kom vrijblijvend in contact
whatsapp-chat button