Hypnotherapie Overijssel

Overal neemt de belangstelling toe voor de therapeutische toepassingen van hypnose. Overijssel en de andere provincies leren de kracht van hypnotherapie kennen.
Mensen met mentale en fysieke problemen vinden hoe langer hoe meer de weg naar hypnotherapie. Overijssel en overige Nederlandse provincies zien een duidelijke toename van het aantal centra, instellingen en praktijken waar hypnose wordt toegepast. Toch beschouwen velen hypnose nog steeds als een geheimzinnig en onverklaarbaar fenomeen.

Met hypnotherapie verkeerde denkpatronen blijvend veranderen

Met hypnotherapie verkeerde denkpatronen blijvend veranderen

Typische klachten waarvoor een hypnotherapeut iemand behandelt, zijn bijvoorbeeld depressie, eetstoornissen, virtuele maagband, fobieën en chronische pijn. De oorsprong van deze klachten is meestal te vinden in het onderbewustzijn. Al vanaf je prille kindertijd hebben er zich bepaalde denkpatronen in je onderbewuste ‘genesteld’.  Deze denkpatronen hebben een enorme invloed op je gedrag, je gewoonten en je gevoelens. Niet al deze gedachtepatronen zijn correct of positief. Er zitten ook ‘verkeerde’ denkwijzen tussen, die je leven negatief beïnvloeden. 

Bekijk toepassingen van hypnose
De hypnotherapeut beïnvloedt je onderbewustzijn

De hypnotherapeut beïnvloedt je onderbewustzijn

De foutieve denkwijze dat alle spinnen gevaarlijke dieren zijn waarvoor je schrik moet hebben, kan bijvoorbeeld leiden tot spinnenfobie. De hypnotherapeut beïnvloedt je onderbewustzijn om deze foutieve denkwijzen om te buigen naar positieve en constructieve manieren van denken. Onder hypnose staat je onderbewuste open voor de nieuwe opvattingen die de therapeut in je geest prent. Vergelijk dit proces met het herprogrammeren van een computer: verkeerde stukjes ‘software’ worden vervangen door nieuwe, verbeterde software. Omdat de dieperliggende oorzaak van je problemen is weggewerkt, zullen je klachten na een aantal hypnosesessies sterk verminderen en uiteindelijk verdwijnen.

Afspraak inplannen
Hypnose: een natuurlijk fenomeen dat al heel lang bekend is

Hypnose: een natuurlijk fenomeen dat al heel lang bekend is

De meeste mensen vinden hypnose een mysterieus en onbegrijpelijk verschijnsel. Sommigen denken dat hypnotiseren een soort goocheltruc is, iets wat thuishoort in de wereld van shows en entertainment. Dit vertekende beeld strookt absoluut niet met de werkelijkheid. Het verschijnsel hypnose is al heel lang bekend en is een zuiver natuurlijk fenomeen. Er is absoluut niets magisch of bovennatuurlijks aan. Hypnose is niets meer of minder dan een toestand van diepe trance. Iemand die in trance komt, ontspant zich en focust al zijn aandacht op de gedachten en gevoelens in zijn geest. Zo’n toestand treedt soms spontaan op, zonder dat je het zelf beseft. 

Kom vrijblijvend in contact
Met hypnose kan men diverse aandoeningen behandelen

Met hypnose kan men diverse aandoeningen behandelen

Dit gebeurt bijvoorbeeld bij dagdromen, waarbij je geest zich uitsluitend concentreert op innerlijke gedachten. Tijdens het dagdromen vergeet je even de realiteit om je heen. Het is bewezen dat de activiteit van je hersenen vertraagt wanneer je onder hypnose bent. Je onderbewustzijn kan in hypnotische toestand gemakkelijk beïnvloed worden en staat volledig open voor nieuwe ideeën en suggesties. Zo kan men met hypnose diverse geestelijke en lichamelijke aandoeningen behandelen.  Hypnotherapie is een therapeutische behandelvorm waarbij hypnose wordt toegepast. Een hypnotherapeut wendt bepaalde technieken aan om zijn cliënt onder hypnose te brengen en het onderbewustzijn van de cliënt te beïnvloeden.

Wetenschappelijk Erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Hypnotherapie Overijssel: leer er alles over

Wil je meer weten over hypnotherapie en hypnose in Overijssel en andere provincies? Neem contact op met Hypnose Zorg Nederland.  Dit platform verschaft je alle gewenste informatie over de therapeutische toepassingen van hypnose. Blijf niet met je problemen zitten: maak volop gebruik van de succesvolle resultaten van hypnotherapie.

Kom vrijblijvend in contact
whatsapp-chat button