Hypnotherapie Zeeland

Over heel Nederland stijgt de interesse voor hypnotherapie. Zeeland vormt hierop geen uitzondering. Waarom is er eigenlijk zoveel belangstelling voor hypnotherapie en hypnose? Zeeland en de andere Nederlandse provincies zien een sterke toename van hypnosecentra. Het therapeutische gebruik van hypnose wordt door de wetenschap meer en meer erkend. Hypnose en hypnotherapie: Zeeland en de rest van Nederland leren stilaan de waarde ervan kennen.

Hypnose als therapeutische behandelvorm

Hypnose als therapeutische behandelvorm

Hypnotherapie is een behandelvorm waarbij de behandelaar hypnose gebruikt. Maar hoe kan hypnose jouw klachten en problemen verminderen of oplossen?  Je staat er niet bij stil, maar het grootste gedeelte van je gedrag, je gewoonten en je gevoelens worden min of meer automatisch aangestuurd door je onderbewustzijn. Vanaf je kindertijd hebben er zich denkwijzen en opvattingen in je onderbewustzijn ‘genesteld’, die voor 90 tot 95% bepalen hoe je jezelf ziet en hoe je je gedraagt. Helaas zijn niet al die denkwijzen even correct of productief. 

Bekijk toepassingen van hypnose
Na een aantal hypnosesessies merk je dat je klachten verminderen

Na een aantal hypnosesessies merk je dat je klachten verminderen

De dieperliggende oorzaak van klachten als fobieën, overgewicht, depressie, een laag zelfbeeld en dergelijke, is toe te schrijven aan diepgewortelde foutieve gedachtepatronen in je onderbewustzijn. Onder hypnose kan je onderbewustzijn heel goed beïnvloed worden. De hypnotherapeut dringt door tot je onderbewuste en vervangt de vastgeroeste foutieve denkwijzen door productieve en juiste denkbeelden. Zo zal iemand die bijvoorbeeld aan een spinnenfobie lijdt, niet meer ‘automatisch’ denken dat elke spin gevaarlijk is. Na een aantal hypnosesessies merk je dat je klachten verminderen en zelfs volledig verdwijnen.

Afspraak inplannen
Wetenschappelijk Erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Hypnose: veel meer dan alleen maar toneel

Hypnose: veel meer dan alleen maar toneel

Je hebt ongetwijfeld al eens een hypnoseshow gezien. Een of andere beroemde hypnotiseur kiest willekeurig mensen uit het publiek, brengt hen onder hypnose en laat hen allerlei gekke dingen zeggen of doen. Het is alsof de hypnotiseur paranormale gaven bezit en hypnose lijkt iets geheimzinnigs. Het verschijnsel hypnose is echter heel wat anders dan wat je in shows ziet gebeuren. In werkelijkheid is er niets magisch, mysterieus of paranormaals aan hypnose. Meer nog, iedereen kan zich de technieken eigen maken om een andere persoon of zichzelf onder hypnose te brengen. Hypnose is niets meer of minder dan een natuurlijke toestand van diepe trance. 

Kom vrijblijvend in contact
Dagdromen kun je beschouwen als een spontane trance

Dagdromen kun je beschouwen als een spontane trance

Overkomt het jou ook weleens dat je aan het dagdromen bent, waarbij je geest zich ontspant en zich alleen maar focust op je innerlijke gedachten en emoties? Dagdromen kun je beschouwen als een spontane trance. Zonder dat je het zelf beseft, ben je vaker dan je denkt in een spontane toestand van lichte hypnose. Het blijkt dat je onderbewustzijn onder hypnose heel sterk beïnvloed kan worden en volledig openstaat voor nieuwe opvattingen en ideeën. Dit is een belangrijke eigenschap, want dit opent de weg naar het therapeutische gebruik van hypnose.

Op zoek naar hypnosepraktijk Zeeland?

Omdat de belangstelling voor hypnose toeneemt, zijn velen op zoek naar duidelijke informatie over hypnotherapie. Zeeland en de rest van Nederland kennen een stijging van het aantal hypnotherapeuten en hypnosepraktijken. Meer informatie vind je bij Hypnose Zorg Nederland. Het ziet ernaar uit dat het gebruik van hypnose alleen maar in belang zal toenemen. Blijf niet zitten met je klachten en ervaar zelf de positieve effecten van hypnotherapie.  

Kom vrijblijvend in contact
whatsapp-chat button