Afvallen in 2021: een uitstekend voornemen voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar 2021 is bijna begonnen en de tijd van de goede voornemens is alweer aangebroken. Een goede gezondheid prijkt bij de meesten helemaal bovenaan het verlanglijstje voor 2021. Misschien ben jij ook een van de personen die wat willen doen aan hun overgewicht? Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode eet je meestal (te) veel en vliegen de kilo’s aan je lijf. In het nieuwe jaar wat minder gaan eten, wat meer bewegen en je gewicht in de gaten houden is alvast een fantastisch voornemen. Tegen de zomer van 2021 het lijf hebben dat je wilt: een uitstekend streefdoel om het jaar mee te beginnen! Maar hoe zet je je goede voornemens om in de realiteit?

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet

De meeste mensen verliezen veel kilo’s bij het starten van een dieet, maar na enkele maanden worden ze hun dieet beu en stijgt hun gewicht opnieuw. Dit ‘jojo-effect’ van diëten is een berucht verschijnsel, waar overigens een perfecte verklaring voor bestaat. Het effect van een dieet is vaak teleurstellend, omdat er niet genoeg rekening gehouden wordt met de invloed van de menselijke geest. Overmatig eten is een diepgewortelde gewoonte die zich genesteld heeft in je onderbewustzijn. De associatie tussen veel eten en je psychisch goed voelen zet zich vast in je onderbewuste en is met een dieet moeilijk te veranderen. Als je in het nieuwe jaar iets wilt verbeteren aan je eetgedrag, je lichaam en je zelfbeeld, is er meer nodig dan alleen maar een dieet. Het zijn de vastgeroeste patronen in je onderbewustzijn die aangepakt moeten worden, en dat kan perfect met hypnose.

Meer info

Overtollige kilo’s kwijt met hypnose

Je manier van leven wordt in heel grote mate bepaald door allerlei gewoonten, associaties en patronen die zich gevormd hebben in je onderbewustzijn. Wil je sommige  hinderlijke gewoonten en verslavingen de kop indrukken, dan moet er ingegrepen worden in je onderbewuste. Het perfecte hulpmiddel hiervoor is hypnose. Hypnose is niets meer of minder dan een natuurlijk verschijnsel waarbij je in een diepe trance terechtkomt. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de hersenactiviteit vertraagt onder hypnose en dat je onderbewustzijn in die toestand volledig openstaat voor nieuwe suggesties en beïnvloeding. Vergelijk dit proces met het herprogrammeren van een computer. Een hypnosecoach of hypnotherapeut begeleidt je tijdens de hypnosesessie om de hinderlijke associatie tussen overmatig eten en een goed psychisch gevoel definitief uit je onderbewustzijn te bannen. Na enkele hypnosesessies ben je van je eetverslaving verlost en val je af zonder dieet.  

Afslanken met Hypnose iets voor jou? Doe de test!

Wil je weten of hypnotherapie bij jou past?  Of welke behandelmethode het beste aansluit op jouw persoonlijke situatie? Wijn ondersteunen jou om op een duurzame wijze je afslank-doel te halen en een blijvende nieuwe leefstijl te creëren.
Zet een eerste stap en doe de gratis test! Het is mogelijk om  vrijblijvend met een onze therapeuten de resultaten te bespreken.

De virtuele maagband: hulpmiddel om drastisch af te vallen

De virtuele maagband: hulpmiddel om drastisch af te vallen

Bij personen met een heel ernstig overgewicht brengt men vaak een fysieke maagband aan. Dat is een bandje dat om de bovenkant van de maag wordt geplaatst en ervoor zorgt dat je minder kunt eten. Het aanbrengen van een fysieke maagband is een chirurgische ingreep die onvermijdelijk risico’s met zich meebrengt. Wist je dat je met hypnose hetzelfde effect bereikt? Als je kampt met een ernstig overgewicht en meer dan vijftien kilogram wilt afvallen, neem je het best je toevlucht tot een zogenaamde ‘virtuele maagband’. Een virtuele maagband is geen werkelijk bestaande maagband. Onder hypnose prent je echter in je onderbewustzijn in dat er wel een maagband rond je maag zit. Omdat je onderbewustzijn ervan uitgaat dat die maagband echt is geplaatst, ga je vanzelf (veel) minder eten. Je bereikt met een virtuele maagband ongeveer hetzelfde resultaat als met een echte maagband, maar je hoeft geen chirurgische ingreep te ondergaan en je hebt geen last van bijwerkingen.

Meer info
Getuigenissen van cliënten

Getuigenissen van cliënten

Hypnose is een doeltreffend hulpmiddel om mensen te laten afvallen. Dat blijkt uit de getuigenissen van een groot aantal cliënten. Daphne verwoordt haar ervaringen als volgt: ‘Onder hypnose word je eigenlijk opnieuw geprogrammeerd zodat je bijvoorbeeld niet meer snoept tussen de maaltijden door. Na één sessie merkte ik al dat ik minder snoepte, en na twee sessies kon ik de taart laten staan wanneer mijn collega’s trakteerden.’ Angela viel twintig kilogram af dankzij een virtuele maagband: ‘Op de avond na de sessie merkte ik tijdens het eten direct dat ik minder honger had en de helft van het eten niet meer op kreeg. Nu, vier sessies later, ben ik twintig kilogram afgevallen en het voelt heerlijk.’  

Meer ervaringen

Een behandeling onder hypnose plannen via Hypnose Zorg Nederland

Wil je voor eens en altijd van je eetverslaving en overgewicht verlost zijn, zonder lastig dieet of operatieve ingreep? Neem contact op met Hypnose Zorg Nederland en maakt direct een afspraak met een van onze hypnosecoaches of hypnotherapeuten.

whatsapp-chat button