Onder hypnose afvallen: ervaringen van cliënten

Is het echt mogelijk, onder hypnose afvallen? Ervaringen van talloze cliënten bewijzen het. Deskundigen erkennen hypnotherapie als een waardevolle behandelmethode waarmee men uiteenlopende kwalen en problemen doeltreffend behandelt. Personen die kampen met fobieën, voortdurend onder stress staan, slecht slapen of depressief zijn, gaan te rade bij een hypnotherapeut. Mensen met overgewicht willen eveneens onder hypnose afvallen. Ervaringen van cliënten tonen aan dat afvallen onder hypnose voor 92% effectief is.

Ervaringen afvallen met hypnose

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet

Overgewicht: een kwaal waar ongeveer de helft van de Nederlanders aan lijdt. In een poging om overtollige kilo’s kwijt te raken, beginnen mensen met grote verwachtingen aan een of ander populair dieet. Resultaat: in de beginfase valt men flink af, maar na een tijdje wordt men het dieet beu en vliegen de kilo’s er weer aan. Dit is het beruchte jojo-effect dat veel mensen met overgewicht maar al te goed kennen. Het probleem met de meeste diëten is dat er geen rekening wordt gehouden met de menselijke geest. Vastgeroeste denkpatronen die zich diep in je onderbewustzijn genesteld hebben, kan men niet zomaar veranderen. Het overgrote deel van je doen en laten wordt bepaald door denkpatronen in je onderbewustzijn. Die denkpatronen hebben zich ontwikkeld vanaf je kindertijd en zijn het gevolg van allerlei ervaringen en gebeurtenissen in je leven. Bij velen ontwikkelt zich al vanaf de kindertijd de overtuiging dat overmatig eten helpt wanneer je je wat ‘down’ voelt. Die (verkeerde) denkwijze zet zich vast in je onderbewustzijn. Dergelijke vastgeroeste foutieve gedachtepatronen worden onder hypnose vervangen door correcte, productieve en positieve denkwijzen. Het is dus zonder meer mogelijk, met hypnose afvallen. Ervaringen van vele cliënten bewijzen zelfs dat hypnotherapie een erg doeltreffende behandeling is.

Hoe kan hypnose helpen om af te vallen? Hypnoseshows geven meestal een vertekend beeld over hypnose. Er is absoluut niets geheimzinnigs aan hypnose. Het is in wezen een toestand van diepe trance. Onder hypnose is je geest ontspannen en gefocust op innerlijke gedachten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de hersenactiviteit in een dergelijke toestand sterk vertraagt. Je onderbewustzijn stelt zich open voor nieuwe suggesties, ideeën en denkwijzen. De hypnotherapeut verandert in je onderbewustzijn jouw diepgewortelde foutieve denkwijze over eten. Je gaat niet langer eten omdat je je niet goed in je vel voelt, maar alleen omdat je effectief honger hebt. Ook het onder hypnose ‘plaatsen’ van een zogenaamde virtuele maagband is mogelijk. De hypnotherapeut prent in je onderbewustzijn de suggestie in dat er bij jou chirurgisch een maagband werd aangebracht. Hierdoor ga je vanzelf minder eten.

Met hypnose afvallen: ervaringen van cliënten met overgewicht

Met hypnose afvallen: ervaringen van cliënten met overgewicht

Getuigenissen van cliënten die heel hun leven kampten met overgewicht, liegen er niet om. In 92% van de gevallen blijkt hypnotherapie een effectieve behandelwijze. Cliënten die een virtuele maagband onder hypnose lieten ‘aanbrengen’, vallen in de eerste week gemiddeld 2 kilo af en daarna gemiddeld 1 kilo per week. Hypnotherapeuten behandelen ook met veel succes cliënten die kampen met irrationele angsten en fobieën, burn-out, een laag zelfbeeld, rookverslaving of met diverse andere problemen. Wil je meer informatie over de therapeutische toepassingen van hypnose? Bij Hypnose Zorg Nederland kom je er alles over te weten.

Afspraak inplannen
whatsapp-chat button