Stoppen met roken: een goede start voor het nieuwe jaar

Het is alweer bijna 2021, de start van een nieuw jaar is altijd een ideaal tijdstip om goede voornemens in de praktijk te brengen. Waarom zou je je gezondheid niet op nummer één zetten in 2021? Als je een verstokte roker bent, weet je ongetwijfeld dat roken een zware bedreiging vormt voor je lichaam. Weg dus met die sigaretten en die tabak! Toon het goede voorbeeld aan je kinderen en kleinkinderen, en leef lang en gezond! Maak korte metten met je rookverslaving en zet het nieuwe jaar in zonder sigaretten. Stoppen met roken is ongetwijfeld een fantastisch voornemen,  maar hoe begin je eraan en hoe houd je het vol?  

<h2>Waarom stoppen met roken vaak mislukt</h2>

Waarom stoppen met roken vaak mislukt

De nicotinepleisters en speciale kauwgom gaan bij de apotheker als warme broodjes over de toonbank. Sommige verstokte rokers zoeken hun heil in acupunctuur, lasertherapie, elektronische sigaretten of medicatie om van hun rookverslaving af te raken. Er bestaan meer dan voldoende middeltjes om de lichamelijke afhankelijkheid van nicotine aan te pakken en op te vangen. Maar… een verstokte roker is ook psychisch verslaafd aan nicotine.

Diep in je onderbewustzijn nestelde er zich in de loop van de tijd een vervelende associatie tussen roken en je ontspannen voelen. Die psychische verslaving aan nicotine neem je niet zomaar weg met traditionele antirookmiddeltjes. De invloed van je onderbewustzijn op je dagelijks leven is veel groter dan je zou verwachten. Er bestaat echter een methode die wél werkt en die vastgeroeste patronen, associaties  en gewoonten in je onderbewustzijn doeltreffend aanpakt: hypnose.

Meer info

Je rookverslaving effectief aanpakken met hypnose

Hypnose komt bij velen nog een beetje over als een goocheltruc, maar niets is minder waar. Hypnose is een natuurlijk verschijnsel dat hoort bij de menselijke geest. Je kunt een toestand van hypnose vergelijken met een soort diepe trance. Met de hulp en begeleiding van een hypnotherapeut concentreer je je tijdens een hypnosesessie op niets anders dan je innerlijke gedachten en emoties. Onder hypnose kun je je onderbewustzijn sterk beïnvloeden en de hardnekkige associatie doorbreken tussen het roken en je goed of ontspannen voelen. Je onderbewuste wordt onder hypnose voor een stukje opnieuw ‘geprogrammeerd’, net zoals het laden van nieuwe software op de harde schijf van een pc. Als in je onderbewustzijn het ‘automatische’ patroon is weggewerkt dat je vroeger steeds opnieuw naar een sigaret deed grijpen, ben je vrijwel zeker van je rookverslaving af.

<h2>Stoppen met roken onder hypnose: kosten snel terugverdiend</h2>

Stoppen met roken onder hypnose: kosten snel terugverdiend

Heb je ooit al eens uitgerekend hoeveel het roken jou elk jaar kost?  In 2020 zijn de accijnzen op tabakswaren nog maar eens omhoog gaan. Een gemiddeld pakje sigaretten kost nu ongeveer 7,5 euro. De prijs van een pakje shag is gestegen met zelfs met 2,5 euro. Als je voordien 10 sigaretten per dag rookte, is dit nu al snel 1400 euro per jaar extra!  De prijs voor een behandeling onder hypnose (het ‘Rookvrij Bestaan’-pakket) kost in 2020 255 euro. Je verdient in dit geval de kosten van de hypnotherapie al in minder dan 10 weken terug.

Meer info
<h2>’33 jaar gerookt en na één sessie een niet-roker!’ </h2>

’33 jaar gerookt en na één sessie een niet-roker!’ 

Een behandeling onder hypnose is een effectief hulpmiddel om de sigaretten definitief opzij te schuiven. Dat blijkt uit de vele positieve verhalen van ex-rokers. ’33 jaar gerookt en na één sessie werd ik een niet-roker,’ zo vertelt Sanne. ‘Soms voelt het nog een beetje ongemakkelijk op de momenten dat ik vroeger een sigaret opstak. Maar ik ben ermee klaar. Ik ben bevrijd!’. Ook Tessa vertelt dat ze af en toe nog wel eens aan roken denkt, maar dat dit heel snel overgaat: ‘Het is net alsof de gedachte aan roken niet meer blijft hangen. Ik ben nu rookvrij en dat vind ik geweldig!’.  Tanja getuigt dat de hypnotherapie haar de steun gaf die ze nodig had: ‘Het enige wat er nog aan ontbrak was het duwtje in de rug om mijn gedachten te resetten. Dankzij de hypnosesessie ben ik inmiddels drie maanden rookvrij. ‘ Uit de praktijk blijkt dat de meeste rokers slechts één of maximaal twee sessies nodig hebben om een rookvrij bestaan te gaan leiden.

Meer ervaringen

Maak een afspraak via Hypnose Zorg Nederland

Maak van 2020 een rookvrij jaar! Raak verlost van je rookverslaving met de hulp van hypnotherapie. Meer informatie nodig? Neem contact op met Hypnose Zorg Nederland. Via ons platform kun je dadelijk een afspraak maken met een hypnotherapeut of hypnosecoach.

whatsapp-chat button