Stop definitief met roken

Stop definitief met roken

Vanaf 1 oktober gaat ‘Stoptober 2023’ van start. Wat is Stoptober? De actie zet rokers ertoe om 28 dagen lang, vanaf 1 oktober, niet te roken. Dit jaar doen maar liefst 50.000 rokers mee aan de actie om samen te stoppen met roken. Elke dag ontvangen de deelnemers via een speciale app berichten die hen aanmoedigen en ondersteunen om het roken af te leren. 28 dagen niet roken is lang genoeg om de positieve effecten ervan te ervaren en om de ontwenningsverschijnselen achter de rug te hebben. Na 28 dagen ‘rookvrij’ te zijn, maak je een heel grote kans om blijvend te stoppen met roken. Er is echter een methode die nog sneller werkt, namelijk via hypnose.

Ervaringen van anderen

Stoppen met roken via hypnose

Stoptober 2023 is ongetwijfeld een fantastisch initiatief dat heel wat verstokte rokers aanmoedigt om de sigaretten te laten liggen. In de loop der jaren zijn er tal van technieken en hulpmiddelen ontwikkeld om van je rookverslaving af te raken: denk maar aan nicotinepleisters, pillen, nicotinekauwgom en dergelijke meer. Wist je echter dat hypnose een van de efficiëntste methoden is om aan je rookverslaving een einde te maken? Hypnose als middel om het roken af te leren is nog niet zo bekend bij het brede publiek. De belangstelling voor de therapeutische werking van hypnose neemt echter elke dag toe. Hypnose wordt niet alleen ingezet om cliënten van een rookverslaving af te helpen, maar ook om angsten te overwinnen, depressies en burn-out te behandelen, cliënten met overgewicht te laten afvallen en mensen te leren omgaan met chronische pijn. In sommige ziekenhuizen wordt hypnose zelfs toegepast in plaats van de klassieke narcose.  

Onder begeleiding van een hypnosecoach ben je onder hypnose in staat om bepaalde denkpatronen en associaties te veranderen. Ook de positieve associatie die je onderbewuste maakt met het roken van een sigaret, kan op deze manier doorbroken worden. Wanneer je emotionele brein geen positieve gevolgen meer koppelt aan roken, raak je heel snel van je verslaving af. Meestal zijn slechts één of twee hypnosesessies nodig om een succesvol resultaat te bereiken

Meer informatie nodig over stoppen met roken via hypnose?

Meer informatie nodig over stoppen met roken via hypnose?


Voel je je aangespoord door de actie Stoptober 2023 om definitief een einde te maken aan je rookverslaving? Wil je hiervoor de hulp inroepen van een professionele hypnosecoach? Bij Hypnose Zorg Nederland vind je alle gewenste informatie over de therapeutische toepassingen van hypnose. Speciaal voor cliënten die het roken een halt willen toeroepen, hebben wij het ‘Rookvrij bestaan’-pakket ontwikkeld. Via het platform kun je snel en eenvoudig dit ‘Rookvrij bestaan’-pakket boeken en een afspraak maken met een van onze hypnosecoaches bij jou in de buurt.

Lees meer over hypnotherapie en stoppen met roken
whatsapp-chat button