<h2>Wist je al dat alle bedrijven vanaf januari 2022 rookvrij moeten zijn?</h2>
Jouw bedrijf of organisatie rookvrij in 2022

Wist je al dat alle bedrijven vanaf januari 2022 rookvrij moeten zijn?


Alle bedrijven dienen vanaf januari 2022 rookvrij te zijn volgens de wet. Alle bestaande rookruimtes moeten worden opgeheven, zodat rokers steeds minder gelegenheid hebben om te roken. Dit is een mooie kans om medewerkers te helpen stoppen met roken. Het Stoppen met Roken programma van Hypnose Zorg geeft medewerkers de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding te stoppen om zo hun gezondheid te verbeteren en aan de nieuwe wetgeving te voldoen.


Het positieve resultaat voor een rookvrije organisatie


Als verantwoordelijke werkgever, wil je natuurlijk gezonde, efficiënte werknemers met zo min mogelijk ziekteverzuim. Stoppen met roken heeft hier een positief effect. Het sluiten van de rookruimte is een goede gelegenheid om medewerkers te helpen bij het stoppen met roken. Hulp en professionele begeleiding bij het stoppen met roken is essentieel om een gezonde werkomgeving te creëren & aan het nieuwe beleid te voldoen. 

📙 Brochure aanvragen
Minder werkpauzes | Bespaar ca. €5000 per jaar per medewerker
Uit onderzoek (Trimbos, 2020) blijkt dat Rokende werknemers vaker pauzeren dan niet-rokende werknemers. De kosten van het verlies aan werktijd door rokende medewerkers zijn aanzienlijk.
✔️ Iedere medewerker die stopt, bespaart per direct kosten.

📊 Rekenvoorbeeld
Een werknemer die 4 rookpauzes van 10 minuten per dag neemt, verliest per week 3 uur en 20 minuten aan werktijd. Dit is ongeveer 150 uur per jaar. Bij een uurloon van 35 euro betekent dit een verlies van 5250 euro per jaar aan rokende werknemers.
Minder ziekteverzuim
Een medewerker die rookt neemt ongeveer 3 meer ziektedagen op per jaar dan een niet-rokende medewerker.  Daarnaast is er sprake van ziekte verzuim door chronische aandoeningen door het roken, zoals COPD. Reïntegratie na ziekte kost voor werkgever en werknemer ook weer veel tijd. Dit wil je toch voorkomen?
Kleiner kans op arbeidsongeschiktheid
Het is een feit dat roken leidt tot meer arbeidsongeschiktheid en zelfs overlijden (Factsheet Trimbos Instituut, 2020). Volgens een rapport van het RIVM (2002) wordt 22% van sterfte onder werknemers veroorzaakt door het roken.
💶Je bespaart als werkgever een hoop tijd en kosten wanneer de arbeidsongeschiktheid daalt door het stoppen-met-rokenprogramma.
Kostenbesparing & financiële voordelen van een rookvrije organisatie

⬅ Wist je dat 1 gestopte medewerker al opweegt tegen de kosten van het zakelijk stop-programma?

<h2>Samen stoppen werkt</h2>
Samen op weg naar een rookvrije organisatie

Samen stoppen werkt

Wist je dat samen stoppen effectiever is dan alleen? Via het stoppen-met-rokenprogramma van Hypnose Zorg wordt het samengevoel versterkt om de drang naar 'een rookmomentje' te laten verdwijnen bij alle medewerkers. Dé reden dat hypnose zo krachtig werkt. Stoppen met roken is een belangrijke gebeurtenis. En jouw bedrijf kan daarin iets betekenen!
 

🚭Wat brengt het mijn bedrijf op?
Meer arbeidsproductiviteit
De kosten van arbeidstijdverlies door rokende werknemers zijn aanzienlijk. Elke medewerker die stopt met roken bespaart direct kosten.

📊 Rekenvoorbeeld
Drie keer een dagelijkse 10-minuten-rookpauze betekent weken p. jaar. verlies aan werktijd.
Minder ziekmeldingen
Een rokende medewerker neemt ongeveer 3 ziektedagen meer op per jaar dan een niet-rokende medewerker. Tevens is er sprake van ziekteverzuim door chronische ziekten met roken als oorzaak. Welke werkgever zou dit nou niet willen voorkomen, in belang van zowel werkgever als werknemer?
Gezondere, energiekere medewerkers met meer productiviteit!
Stoppen met roken leidt direct tot een verbeterde conditie & vitaliteit. Wanneer medewerkers in je bedrijf stoppen met roken, krijg je gezondere en energiekere medewerkers. Dit zorgt weer voor een hogere arbeidsproductiviteit.
Prettige sfeer op de werkvloer
Uit onderzoeken is gebleken dat niet-rokende werknemers zich 'storen' aan wel-rokende werknemers. Dit zorgt voor frictie op de werkvloer.
✔️Het Stoppen-met-Roken for Business programma van Hypnose Zorg realiseert een rookvrije organisatie, waardoor de werksfeer prettig wordt en blijft.
Voordelen voor werkgevers

⬅ Wist je dat je enorm bespaard op verzuimkosten als je organisatie rookvrij wordt?

Meer energie en conditie
Het stoppen-met-roken verbetert de bloedcirculatie en daarmee de energievoorziening. Dit betekent meer energieke en productieve werknemers! 
😁 Meer glimlachen
Stoppen met roken zorgt voor een beter humeur bij werknemers. Ze ervaren minder stressgevoelens door de constante behoefte aan een sigaret. Niet-rokende werknemers krijgen bovendien een beter humeur vanwege minder ergernissen, zoals over rookpauzes.
Een dikkere portemonnee
Stoppen met roken leidt direct tot geld besparing, namelijk ongeveer 250 euro per maand bij het roken van 1 sigarettenpakje p. dag. Het verdiende geld kan dan aan alternatieve zaken worden besteed.
Je ziet er beter uit
Werknemers die stoppen met roken of sowieso al niet rookten hebben een gezonder uiterlijk, vanwege een egalere huid en wittere tanden. Alles ruikt en smaakt bovendien lekkerder. Dit is voor de werknemers een voordeel, maar ook beter voor de representativiteit van het gehele bedrijf! 
Voordelen voor werknemers

⬅ Wist je dat werknemers niet alleen geld besparen door te stoppen, maar ook veel fitter worden?

<h2>De oplossing van Hypnose Zorg Nederland</h2>
Het rookvrije programma

De oplossing van Hypnose Zorg Nederland

Hypnose Zorg heeft ruime ervaring in het adviseren van klanten en bedrijven en het succesvol begeleiden van medewerkers bij het stoppen met roken. Onze gecertificeerde coaches delen graag hun kennis en ervaring. Met ons zakelijk stop-met-rokenprogramma kunnen we jouw bedrijf & medewerkers helpen een #rookvrije toekomst te realiseren!

➜ Wat is de vergoeding voor het programma?
Waarom Hypnose Zorg?

✔️ Zowel in groepsverband als individueel
✔️ Professionals door heel Nederland

Slagingspercentage van 87%

Uit internationale onderzoeken is gebleken dat de methode voor stoppen met roken van Hypnose Zorg Nederland, een slagingspercentage heeft van maar liefst 87%! Deze methode is 3 keer zo effectief als de nicotinepleister en 15 keer zo effectief als wilskracht.

Bespaar tot €5000 per jaar

Elke medewerker die stopt met roken levert zo'n €2000-5000 per jaar op!
(Bron: Trimbos, 2020)

<h2>De vergoeding voor het Programma</h2><br>

De vergoeding voor het Programma


Het Hypnose Zorg zakelijk stoppen-met-rokenprogramma bestaat uit 5 onderdelen, namelijk:

 • Een informatie bijeenkomst
 • Een online programma
 • Een individueel gesprek
 • Een groepssessie
 • Nazorg
De investering hiervoor is als volgt:
 • Dit bieden wij aan vanaf 2195,- (met max. 8 personen)

 • Bij grotere groepen hanteren wij een prijs op maat, neem hiervoor contact op.

🕒 De doorlooptijd van het programma is met ongeveer 14 dagen snel.

📈Uit ervaring weten wij dat de succeskans groter is wanneer het volledige programma wordt doorlopen.
Door het aanbieden van dit Stoppen-met-roken programma kun je met een minimale investering, een grote gezondheids- én financiële winst behalen voor het hele bedrijf, inclusief jezelf.


Bekijk de opbrengsten

Kijk nog eens goed naar de opbrengsten...

 • 💶Eén gestopte medewerker bespaart €5250,- per jaar.
  Bekijk dit rekenvoorbeeld maar eens: Een medewerker die 4 rookpauzes pakt van 10 minuten, verliest per week 3 uur & 20 minuten aan werktijd. Per jaar is dit 150 uur aan verlies. Bij een uurloon van €35,- p/uur betekent dit €5250,- p/jaar aan verlies dat je met stoppen kunt besparen. 

 • De precieze opbrengst van het stoppen-met-rokenprogramma for business is afhankelijk van meerdere zaken, bijvoorbeeld het aantal stoppende medewerkers. Echter, wanneer men kijkt naar alleen de rookpauzes, kan men al stellen dat het programma 2 x zoveel opbrengt als de investeringskosten voor het complete programma.

Wil je graag de mogelijkheden bespreken voor je organisatie?

Wij adviseren je graag en samen kijken we naar een aanpak die past.
Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur Sjoerd Somers.

Snel Resultaat

Doeltreffend

Bij jouw bedrijf in de buurt

whatsapp-chat button